Politică

Plahotniuc: Ministrul de Interne a confirmat că în prezent nu sunt monitorizat de Interpol

Parlamentul l-a audiat vineri într-o şedinţă închisă pe Dorin Recean, la cererea deputaţilor comunişti. La partea respectivă a şedinţei au participat doar deputaţii.

În urma audierilor, Plahotniuc a declarat că a aflat de la ministrul Recean că a fost sub monitorizarea Interpolului în anul 2007 pe motiv că a aterizat pe un aeroport din Italia în aceeaşi perioadă cu un grup de oameni de afaceri ruşi, care au făcut achiziţii importante în această ţară.

Din lipsă de motive, monitorizarea a fost încheiată, a declarat el. ”La moment nu sunt sub monitorizare, ceea ce înseamnă că s-a radiat orice procedură de monitorizare a mea”, a declarat Plahotniuc.

El a precizat că această procedură poate fi efectuată în privinţa oricărei persoane, la decizia Interpol.

În acelaşi timp, Plahotniuc a declarat că nu a înţeles de ce Recean a solicitat ca şedinţa să fie închisă, din moment ce nu a prezentat date noi, decât ceea ce a declarat anterior la un post de televiziune. ”Tehnic a procedat corect, deoarece datele de monitorizare pot afecta imaginile unui om, dar nu văd de ce nu a procedat la fel de corect când a furnizat datele unei televiziuni”, a declarat Plahotniuc.

El nu a exclus că-l va atac în judecată pe Recean, aşa cum a făcut-o şi în cazul unor deputaţi, dacă acesta ”a folosit funcţia sa pentru a face un joc politic”.
 
Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *