Actualitate

Plan de urgență în Portugalia din cauza incendiilor de pădure

Planul, activat pentru 48 de ore, a permis intervenția unui număr mare de forțe speciale pentru stingerea flăcărilor. Autoritățile au raportat, însă, că se confruntă cu o lipsă a mijloacelor aeriene, după cum a declarat președintele Comisiei pentru protecția civilă a districtului Porto, Marco Martins, citat de agenția de presă Lusa.

În zona de 2.400 kmp de lângă Porto, sute de pompieri se luptau cu 35 de incendii, iar în întreg nordul țării, peste două mii încearcă să stingă o sută de surse de flăcări dintre care șase au fost catalogate de autorități drept ”importante”.

În sudul orașului Porto, în regiunea Aveiro, au fost mobilizați circa cinci sute de pompieri și patru avioane pentru a stinge două incendii majore. Conform presei locale, flăcările amenință să ajungă la localnici, iar o șosea a fost închisă.

În ciuda scenelor dramatice, nu au fost raportate victime, deși mai multe familii au fost evacuate din case, iar unele ferme au fost cuprinse de flăcări, conform ABC News. În țara vecină, Spania, autoritățile au raportat, luni, că pompierii au reușit să stingă un incendiu de pădure cu care s-au luptat timp de șase zile, în zona La Palma, mai arată sursa citată.

Portugalia se confruntă încă de vineri cu primele incendii de pădure din acest an, acestea fiind favorizate de vântul puternic și de temperaturile crescute. Potrivit Institutului de meteorologie din această țară, nordul teritoriului se va confrunta până miercuri cu un risc crescut de incendii din cauza lipsei de precipitații. 

agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *