Actualitate

Planifici să mergi în vacanță? Iată ce servicii, de fapt, include pachetul „all inclusive”

Ce înseamnă conceptul de “All inclusive” și ce include?

De cele mai multe pachete “All inclusive” cuprind cele 3 mese principale ale zilei (toate ca bufet suedez), diverse gustări, sucuri, băuturi alcolice locale, cafea, ceai pe toată durata zilei. Dacă hotelul dispune de piscină și sala de fitness, este permis accesul la acestea gratuit. Hotelurile mari au și discotecă, echipa de animație care invită toți turiștii hotelului la diverse activități, gimnastică de dimineață (în piscină), jocuri și miniclub cu activități speciale pentru copii. Pentru familiile cu copii este foarte util și relaxant ca hotelul să aibă personal specializat pentru copii care pot să rămână cu copii câteva ore în timp ce părinții pot să facă altceva.

Există hoteluri care au chiar teren de tenis, mini golf, darts, volei, bascket, sporturi nautice și chiar scufundări. Totuși, trebuie să aveți în vedere faptul că pachetele “All inclusive” depind foarte mult de hotelul ales și de facilitățile pe care acestea le are și le poate pune la dispoziția turiștilor săi.

loading...

Ce avantaje vă oferă pachetele turistice "all inclusive"?

În primul rând va veți simți ca un copil răsfățat, fără griji, dornic să fie alintat de valurile marii și plajă deosebit de bine amenajată, cu mâncărurile tradiționale și internaționale, de atenția și amabilitatea personalului hotelier. Iată în mare parte gama de servicii de care puteți beneficia pe parcursul sejurului:

Facilități:

– restaurante bufet și "a la carte" cu specific divers, baruri, cafenele;
– sala pentru fitness, aerobic, saună și hammam (sau baia turcească).
Nu ratați hammam-ul ce va este recomandat la începutul sejurului, întrucât veți obține apoi un bronz foarte frumos, dar și efecte terapeutice de purificare prin eliminarea toxinelor, de tonifiere prin contrastul cald/rece și de vasodilatare ajutând la prevenirea varicelor.
– discotecă și miniclub pentru copii. Un rol important revine echipei de animație ce aduce bună dispoziție prin programele interactive pe care le organizează pe parcursul sejurului (volei pe plajă, aerobic în piscină, diverse concursuri, programe artistice seară);
– masaj, jacuzi, centrul de înfrumusețare;
– servicii medicale, baby sitting, spălătorie, coafor, internet cafe, magazine, rent a car (în general contra cost);

Plajă și piscine:

– Mai multe piscine exterioare însoțite de cele speciale pentru copii, dar și piscine interioare. Piscinele exterioare au tobogane cu apă, așa că va sugerăm să va alăturați copiilor și să alunecați fie ușor, fie mai repede, pentru o distracție pe cinste.
– Plajă privată cu nisip, umbrelute și șezlonguri. Deseori pe plajă este amplasat și un bar la care puteți savura o bere sau o răcoritoare și lua o gustare, evindent totul este inclus spre deosebire de litoralul patriei unde o intrare la piscină este taxată cu 30-40 de RON, iar un șezlong cu 10-15 RON.

Sporturi:

– Tenis de câmp, volei, baschet, ping-pong, mini-golf, darts, golf, billiard, bowling (ultimele trei contra cost)
– Sporturi nautice și scufundări submarine;
– Echitație, ciclism

Pentru copii:

– În general sunt oferite discounturi semnificative pentru sejurul copiilor (între 60% și 30%)
– Locuri de joacă și activități organizate special pentru ei;
– Piscine pentru copii;
– Bufet pentru copii;
– Grădiniță cu activități, unde puteți lasă copilul în supraveghere (în general contra cost);

După cum am și specificat în unele cazuri anumite servicii nu sunt incluse în pachetul "all inclusive", de aceea revenim cu recomandarea de a studia atent oferta hotelului.
La toate acestea se mai adaugă diversele excursii opționale (de divertisment sau culturale) oferite de agenție, putând alege între excursii de o jumătate de zi până la două zile, cu prețuri între 30 și 100 de euro de persoană care includ de regulă transportul, masă și intrarea la obiective turistice (consultați oferta pentru detaliile exacte).
În al doilea rând să nu uităm calitatea serviciilor și a condițiilor de cazare pe care hotelurile o oferă. Lanțuri hoteliere renumite că Sheraton , Iberostar le veți întâlni în Turcia, Tunisia, Grecia și Bulgaria. Cunoscându-le standardul veți merge la sigur în oricare din aceste țări. Apreciate sunt și hotelurile El Mouradi, Vinci, Marhaba Hotels din Tunisia.

Un motiv în plus pentru a achiziționa un astfel de pachet este prețul relativ redus al acestuia raportat la diversitatea și calitatea serviciilor. Având atâtea opțiuni de distracție în hotel pentru care ați plătit deja agenției (la un preț foarte bun), nu mai trebuie să va faceți probleme pentru banii de buzunar.

Bine de știut!

Categoria hotelurilor, în multe țări, nu corespunde cu clasificarea din România. De exemplu, în Grecia, spre deosebire de România, este posibil că la un hotel de 4 stele să plăti suplimentar pentru aerul condiționat (4-5 EURO/zi); În majoritatea cazurilor, mesele sunt tip bufet, iar diversitatea acestora, inclusiv băuturile variază în funcție de categoria hotelului.

Este pentru toată lumea?

Dacă sunteți o fire activă, dornică de plimbare tot timpul și doriți să va faceți un program foarte variat și particularizat sau să aveți o viață de noapte intensă tot sejurul este mai bine să optați pentru o altă varianta de sejur.

O imagine generală

Oferta Grecia, Halkidiki: HOTEL CHROUSSO VILLAGE 3*Conceptul de "all inclusive" a apărut prima dată în Caraibe, mai precis în Jamaica, după care s-a extins cu rapiditate în diverse părți ale globului. Turcia stă foarte bine la capitolul acesta, dar și alte destinații că Tunisia, Egipt, Grecia, Bulgaria, Spania nu se lasă mai presjos. Hotelurile de pe țărmul marii Mediterana din Turcia s-au specializat în acest gen de oferta turistică, Turcia devenind o destinație foarte apreciată pentru iubitorii de "liniște". De exemplu, în Antalya – Belek, stau aliniate pe plajă numai hoteluri de 5 stele în regim "all inclusive", o parte din ele construite recent, altele renovate.
Cea mai nouă stățiune tunisiană, Yasmine Hammamet, oferă hoteluri de top, restaurante excelente, specific peninsulei Cap Bon fiind grădinile imense de trandafiri, iasomie și portocali. Puteți călări sau juca golf sau beneficia de tratament cu ape minerale.

În România, datorită faptului că hotelurile, prin construcție, nu au fost proiectate să ofere o gama largă de servicii și/sau facilități, găsim oferte turistice ce includ doar serviciile de restaurant: cu mic dejun/ demipensiune/ pensiune completă. Deasemenea în contrast cu România în afară se pune mare accent pe ambient, astfel toate hotelurile au grădini și spații verzi luxuriante și bine îngrijite, un lobby spațios și confortabil, sunt deservite de un personal numeros și meticulos.

Oferta Turcia, Marmaris: MARMARIS PALACE CLUB 5*****Având în vedere că, în acest moment, potrivit unui studiu, peste 80% dintre români nu au călătorit în afară țării după 1990, este evident că tot mai mulți aleg să-și petreacă vacanțele în străînătate pentru a benificia de servicii superioare și a vedea și alte locuri.
În primele patru luni ale lui 2007 s-a înregistrat o creștere cu 22% a românilor ce au ieșit din țară față de aceeași perioada a lui 2006, potrivit Institutului Național de Statistică.

Vacanță pentru români înseamnă prilej de odihnă, recuperare fizică, socială și spirituală, aceștia preferând atât locurile izolate, liniștite cât și cele aglomerate, pline de oameni. Că și destinații externe, românii s-au orientat, anul acesta (2007), spre Bulgaria, Grecia, Turcia și Egipt. În acest sens, în ultimii ani, opțiunea românilor pentru transportul cu avionul a devenit din ce în ce mai folosită. Coroborat cu dorința românilor de a petrece vacanțele în străînătate, companiile aeriene au fost încurajate să pătrundă cu noi chartere pe destinații din ce în ce mai solicitate.

Fie că veți călători cu mașină personală, cu autocarul sau avionul, acum puteți alege dintr-o multitudine de oferte turistice "all inclusive" ce se adresează celor mai pretentiose gusturi.

Timpul.md


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.