ROMÂNIA

Planul AUR merge mai departe. Șanse majore să guverneze singuri în 2024

Planul AUR de a obține în anul 2024 o majoritate parlamentară care i-ar permite ca în anul alegerilor să facă guvernul pare să meargă foarte bine.

Dacă inițial nu exista în discursul public decât varianta de a veni la conducerea țării în anul 2024, acum deja se consolidează ideea ca AUR să dispună de un guvern monocolor care să asigure conducerea țării.

Pentru acest lucru este nevoie ca AUR să obțină peste 50% din voturile românilor.

Acest lucru nu părea real în 2020, atunci când au produs marea surpriză și au luat 10% din numărul de voturi exprimate. Astăzi însă AUR este al doilea partid din România. Se află undeva la 29% dar creșterea poate deveni exponențială în anul electoral.

Se merge pe ipoteza moldovenească, acolo unde PAS a reușit anul trecut să obțină singuri peste 50% din voturile exprimate.

Sigur că este important ca AUR să se pregătească de guvernare și să dispună de managerii necesari pentru a implementa proiecte importante de stat.

Devine evident că AUR stie exact ce face iar George Simion implementează metodic niște acțiuni ce îi vor face ca în 2024 să dețină puterea totală.

Propaganda opoziției cu oamenii rușilor, nedovedită, nu mai afectează electoratul. AUR se scurge rapid spre 50% și mai mult.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

comentarii

  1. Articol de doi lei, fără dovezi statistice sau cercetări sociologice = zero jurnalism, doar “wishful thinking” al autorului (membru AUR).
    În RO partidul AUR se scurge în albia unui 9-10% maxim 12% din electorat care a votat mai tot timpul cu PUNR, PSM, PRM. Insuficient pentru a avea pretenții la guvernare.

  2. La o prezenta de 55-60% la vot AUR nu mai intra in Parlament.
    AUR este irelevant pe scena politica in Romania.
    PSD are un electorat fidel de 30-35% format din bugetari si pensionari, PNL are electoratul sau de 20-22% mediul de afaceri si antreprenorial, USR 10-12% corporatisti, PMP 5-6% conservatori, UDMR vesnicul 5-6%.
    De unde 50% pentru derbedeii astia.
    De cand a inceput razboiul nici nu se mai aude de ei. Probabil a fost intrrupta finantarea din Transnistria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *