Război

Planul lui Putin este înroleze 1,2 milioane de persoane în cadrul “mobilizării parțiale”

Rusia va înrola 1,2 milioane de persoane în cadrul “mobilizării parțiale”. O sursă apropiată de unul dintre ministerele federale a declarat pentru Meduza.

În același timp, sursa Meduza, apropiată autorităților de la Moscova, a precizat că în capitală ar urma să fie mobilizate până la 16.000 de persoane. Informația a fost confirmată de o sursă apropiată de unul dintre ministerele federale. În Sankt Petersburg, aproximativ 3.200 de persoane vor fi recrutate, a adăugat o sursă apropiată biroului ambasadorului general al Districtului Federal de Nord-Vest.

Un interlocutor apropiat de un minister federal a declarat că din centrele regionale “s-a recomandat recrutarea pe bază minimă”. El a adăugat: “Dacă ne luăm după zonele rurale, nu există mass-media, nu există opoziție și există mai mult sprijin [pentru război]”.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat pe 21 septembrie, după ce a anunțat mobilizarea, că 300.000 de rezerviști vor fi înrolați în armată.

Numărul de persoane care urmează să fie mobilizate este precizat în al șaptelea paragraf al decretului relevant al președintelui rus Vladimir Putin. Acest punct este clasificat.

“Novaya Gazeta. La 22 septembrie, Europa a relatat, citând o sursă din cadrul administrației prezidențiale, că al șaptelea paragraf se referea la recrutarea a până la un milion de persoane. Secretarul de presă al președintelui, Dmitriy Peskov, a calificat aceste informații drept false.

Peskov a declarat anterior că al șaptelea punct indica numărul de persoane care urmează să fie mobilizate, dar nu a precizat numărul exact în cauză. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului s-a referit la cuvintele lui Shoigu: “Singurul lucru pe care îl pot spune este că Serghei Kuzhugetovici Shoigu a spus în interviul său: “300.000 de oameni.” Acolo vorbim de un număr de până la 300.000 de persoane”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *