CSI / Rusia

Planul lui Putin pentru Estul Ucrainei: „Integrarea regiunii Herson în Rusia va fi completă, așa cum s-a procedat și cu Crimeea”

Kremlinul speră să anexeze regiunea Herson din Estul Ucrainei la fel cum a procedat cu Crimeea, a declarat marți un un oficial din Parlamentul de la Moscova, scrie Moscow Times.

„Integrarea regiunii Herson în Rusia va fi completă, așa cum s-a procedat și cu Crimeea”, a scris Igor Kastiukevici, membru al Dumei de Stat, într-un raport realizat în urma unei vizite a adjunctului Administratiei prezidentiale ruse, Sergei Kirienko, în regiune.

Ar fi prima oară când un oficial al Kremlinului a militat public pentru anexarea de catre Rusia a unei regiuni ucrainene. Anterior, șeful partidului aflat la putere, Rusia Unită, a declarat ca Rusia o să ramână în sudul Ucrainei „pentru totdeauna”.

De asemenea, raportul lui Kastiukevici spune că Sergei Kirienko a promis că le va oferi localnicilor pașapoarte rusești și bani din bugetul Rusiei, în timpul unei vizite la un centru de voluntari ai partidului „Rusia Unită” din Herson.

Orașul Herson și districtele din jurul acestuia sunt primele regiuni importante ucrainene care au căzut în mâinile rușilor în urma începerii invaziei de pe 24 februarie. Rușii au instalat administrații civil-militare pro-Moscova în regiunile ocupate si au introdus rubla precum si serviciile de media si de internet rusești.

Ucraina susține ca aproximativ 600 de oameni sunt tinuți prizonieri în Herson pentru faptul ca s-au opus regimului rus.

Tamila Tașeva, reprezentanta permanentă a guvernului ucrainean in Crimeea spune ca marea majoritate a celor ținuți în captivitate sunt jurnaliști si militanți care au organizat adunări pro-ucrainene în orașul Herson și regiunile din jurul acestuia.

Sursa: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *