Politică

Planul Rusiei pentru aceste alegeri – Să nu admită ca o forță pro-românească să ajungă Parlament

Există agenți de influență a rușilor, care nu-și developează „originea” pe față, ei sunt, în principiu, mai greu de detectat, dar nu imposibil. Ce-i leagă? Simplu: Atacă mediatic, public unionismul și proiectele asumate pro-românești.

De 30 ani, unionismul și mișcările politice sau civice pro-românești sunt linșate mediatic. Observăm un lucru interesant, toate clanurile politice din R. Moldova sunt deranjate de orice proiect politic românesc și pro-unionist.  

Românii să ne dea! Dar să stea la „ei” acasă

La o adică, românii nu-s răi, să ne dea pașapoarte, ca să ne putem odihni relaxați prin Europa, să ne dea vaccin, să ne dea ajutoare, să faca grădinițe, să dea, să dea, să dea!

Dar dacă, doamene ferește, ești român și încă și unionist, și încerci să ai un cuvânt de spus în politica din R. Moldova, fii convins că toți agenții vor arunca în tine cu tone de zoi. Unii care atacă proiectele pro-românești, o fac probabil dintr-un zel naiv, dar cu siguranța sunt voci în jurul lor care le „șoptesc” anumite teme, iar ei sărmanii nici nu înțeleg că sunt manipulați.

Sondajul publicat recent, în care PAS are 47%, iar AUR în jur 7,6%, este cu certitudine și în posesia mai multor partide, ei înțeleg că „gluma se îngroașă”. Dacă scorul este deja atât de mare, fără diaspora, AUR pe 11 iulie, ar putea produce o supriză mai mare decât a făcut-o pe 5 decembrie în București. Doar așa se explică atacurile furibunde orchestrate și dirijate din spate de agenții Kremlinului.

Ei nu pot risca ca din viitoarea majoritatea să facă parte românii pro-unioniști din AUR, de aceea ei vor depune toate eforturile posibile, să compromită imaginea AUR până într-atât, încăt „pro-europenii” din PAS să poată motiva ulterior chiar și o alianță cu forțele pro-rusești.

Anume aceasta este miza campaniei anti-AUR, să nu fie admisă o forță pro-românească în Parlament. 

Dacă proverbiala lehamite și dezamăgire ne va cuprinde, riscul ca pe 12 iule să avem o majoritatea constituțională pro-rusească nu poate fi exclus. Ca acest lucru să nu e se întâmple, românii trebuie să dea dovadă de o mobilizare fără precedent și aici în R. Moldova și în diaspora. 

Mihai Ștefănescu

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *