Bună Dimineața

Plăteşti doar pentru sos, musca e gratis!

Oamenii în situaţia mea îmi vor da dreptate – un local bun, cu preţuri acceptabile este foarte greu de găsit la noi. De obicei, cantinele afişează preţuri mult prea mari, raportat la gramaj, cantitate şi mai ales calitate.

De aceea, mare mi-a fost mirarea când o colegă de-a mea m-a dus într-o zi la o cantină unde, zicea ea, mâncarea este gustoasă, nu e scumpă deloc, iar după o farfurie mare de zeamă simţi într-adevăr că ai mâncat. Cum mai tot timpul ne şuieră vântul prin buzunare, m-am bucurat grozav de idee. Am mâncat o porţie bunişoară de mămăligă cu brânză, smântână şi cărniţă de vită.

Am achitat o nimica toată şi am ieşit. Dar, m-a surprins neplăcut faptul că mesele nu erau şterse, iar prin local zburau nişte muşte. Ei, dar m-am gândit că dacă şi unii deputaţi mănâncă aici… A doua oară însă nu mi-a mers – în farfuria mea cu sos plutea o muscă mare şi verde… Am făcut un efort să nu vomit şi am chemat chelneriţa să ia farfuria fără să-i reproşez nimic. Nu-mi plac scandalurile.

Fără să-şi ceară scuze sau să aducă altă porţie în loc, fata a plecat şi nu s-a mai întors, deşi recunosc că nici n-aş fi fost în stare să mai mănânc ceva. Când să ies, fata mă opreşte să achit. „Mă scuzaţi, dar nu am de gând să achit nimic, pentru că în mâncarea servită de dvs. plutea o muscă”.

Fata se uită nedumerită la mine şi exclamă: „Oricum, aţi mâncat până a da de muscă”(!)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *