Actualitate

Platforma DA reia acțiunile de protest non-stop

Protestatarii au cerut demisia Guvernului Filip, organizarea alegerilor parlamentare anticipate și au anunțat că reiau acțiunile de protest non-stop împotriva actualei guvernări. Organizatorii au acuzat autoritățile că au împiedicat cetățenii din teritoriu să vină la manifestație.

Potrivit reprezentanților Platformei Demnitate și Adevăr, guvernarea nu a îndeplinit revendicările populare înaintate anterior și mimează în continuarea implementarea reformelor. Manifestanții au cerut demisia Guvernului Filip, instalat acum trei luni, și organizarea referendumului de modificare a Constituției și a alegerilor parlamentare anticipate odată cu cele prezidențiale.

Liderul Partidului Platforma DA, Andrei Năstase, a fost cel care a citit Rezoluția adunării prin care s-a solicitat ca triplul scrutin să aibă loc în luna iunie.

Manifestanții au anunțat în cadrul miting-ului că reiau acțiunile de protest non-stop împotriva guvernării. În continuare în semn de protest, ei au ponit în coloane să picheteze sediile Guvernului și Parlamentului solicitând conducerea acestora la dialog. Forțele de ordine au mobilizat efective suplimentare în preajma Guvernului, Parlamentului și a altor instituții ale statului. Din cauza manifestației, circulația rutieră pe străzile principale ale capitalei a fost restricționată pentru mai multe ore.

Acțiunea de protest a început cu o întârziere de o oră din cauza faptului că nu toți doritorii au reușit să vină la manifestație din cauza problemelor legate de lipsa de transport semnalate de organizatori în mai multe localități. Protestatarii au criticat zădărnicirea manifestației de către autorități și au cerut demisia ministrului transporturilor Iurie Chirinciuc.

Protestului organizat de Platforma DA s-au alăturat câteva formațiuni pro-europene de opoziție, printre care Partidul Liberal-Democrat, Partidul Liberal Reformator și Partidul Acțiune și Solidaritate al fostului ministru al educației Maia Sandu, ultimul încă neînregistrat.
Formațiunile proruse, Partidul Socialiștilor condus de Igor Dodon și Partidul Nostru al lui Renato Usatâii, care, împreună cu Platforma DA, au organizat mai multe proteste anti-guvernamentale de la începutul anului, și-au îndemnat adepții să nu participe la manifestație.

Sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *