EconomiePolitică

Franța oferă un ajutor de 300 milioane de euro pentru depășirea sezonului rece

Franța va oferi un suport suplimentar de 300 milioane de euro pentru cetățenii Republicii Moldova, ca să poată depăși iarna care se apropie, a anunțat Catherine Colonna, ministra franceză pentru Europa și Afaceri Externe, în cadrul discursului său de la Platforma de Sprijin pentru Republica Moldova.

Înaltul oficial francez a subliniat că Franța rămâne să susțină Moldova și rămâne să fie partenerul pentru necesitățile pe termen mediu și termen lung, transmite Deschide.md.

„Iarna se apropie, iar asta înseamnă că eu anunț contribuția de 300 milioane de euro în plus pentru a finanța proiecte prin intermediul UNCHCR, prin programul de susținere sociala și prin intermediul UNICEF.

Dar pe termen lung noi susținem strategia de concentrare pe infrastructura de conectivitate, pe reformele structurale, pentru că acestea sunt cheia de a aduce țara mai aproape de UE. Prin Agenția franceză de Dezvoltare, noi vom intensifica conlucrarea cu R. Moldova de a-și moderniza infrastructura energetică și să o aducă mai aproape de standardele europene. Pentru a completa apropierea Moldovei de rețeaua europeană de energie, 40 mln de euro sunt dedicate în acest sens. Apoi pentru eficiența energetica, împreună cu Agenția franceză de dezvoltare, cu Agenția germană, ne dorim să mărim eficiența energetică a clădirilor publice și va fi lansat un proiect pe gestionarea resurselor naturale, pe păduri, va lansa un proiect de împădurire, pentru a combate schimbările climatice”, a declarat Catherine Colonna.

Ministra franceză pentru Europa și Afaceri Externe a apreciat pozitiv situația din Republica Moldova față de un an în urmă, subliniind că „situația a evoluat considerabil”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

    1. Cum ce spune??? Ce contează cu adevărat pintru tăți molotoivanii e sî iasî banu. Nu contează ce balet grețos și lipsit de caracter și de demnitate facem la nivel „statal” și la nivel individual, banu sî iasî. Ieri am fost pobediști promaskva, azi suntem proeuropeni, mâine suntem proklingorieni, contează așa mult??? Șî bineînțeles sî avem șî noi pobedistanul nostru cî de asta ni-o făcut ribentrop-molotov respublikî sovietikî socialistî…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *