Actualitate

Platforma pentru colectarea deșeurilor din Drumul Schinoasei nr. 1/1 a fost modernizată

Șeful Secției amenajare și salubrizare DGLCA, Vasile Efros, a declarat pentru IPN că s-a intervenit cu lucrări ca urmare a sesizărilor locuitorilor din zonă care se plângeau de cantitatea mare de gunoi pe platformă, dar și de faptul că aceasta este utilizată de persoane care nu contribuiau financiar la întreținerea ei.

Platforma este prevăzută pentru cinci blocuri locative din strada Drumul Schinoasei, dar era folosită și de locuitori din orașului Codru. Pe lângă deșeuri menajere, aici erau aruncate și deșeuri de construcții, lucru interzis. Pentru că se aduna prea mult gunoi, peste capacitățile containerelor, acesta ajungea pe jos. Salubrizarea era asigurată de către gestionarul fondului locativ, din contul tarifului pe care îl achită doar locuitorii celor cinci blocuri.

Vasile Efros spune că, odată cu modernizarea platformei, a fost îngrădit accesul dinspre localitatea Codru, fiind asigurat accesul doar din direcția blocurilor din strada Drumul Schinoasei. Drumul a fost asfaltat pentru a asigura facilitarea accesului pentru autospeciale. De asemenea, urmează să fie înlocuite și cele nouă containere pe altele de tip nou, care sunt mai mari.

În capitală, mai multe platforme pentru colectarea deșeurilor sunt în proces de modernizare în cadrul unui proiect lansat la inițiativa Direcției generale locativ-comunală și amenajare, cu sprijinul Fondului Ecologic Național. Până la sfârșitul anului, numărul platformelor modernizate va ajunge la 500. Alte zece platforme subterane urmează a fi construite în zonele în care se adună cele mai multe deșeuri.

Sursa: ipn.md


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *