Actualitate

PLDM a sesizat CEC si CCA: ministrii comunisti fac campanie electorala

Actuala campanie electorala nu se deosebeste cu nimic de cea din primavara. Guvernantii continua sa foloseasca masiv resursele administrative, iar ministrii fac agitatie electorala fara a se degreva din functie, sustine PLDM.

Potrivit lui Alexandru Tanase, prim-vicepresedintele PLDM, recent, ministrul de Interne Gheorghe Papuc a avut intalniri electorale la Nisporeni si Ialoveni cu functionarii raionali. Ministrul a convocat intreg activul raional si le-a spus sa fie atenti cu cine voteaza. „Se pastreaza aceeasi logica a PCRM de a nu respecta legea si regulile de joc. Cu ce drept Papuc face aceste intalniri? Din cate stiu, presedintii si vicepresedintii de raioane nu sunt in subordinea MAI”, a comentat Tanase. In opinia liberal-democratilor, singurul element de noutate din aceasta campanie este iesirea comunistilor la televiziunile rusesti care au o buna acoperire in RM. Recent, un astfel de canal a difuzat un reportaj in cadrul programelor de stiri despre situatia din RM, in care au fost laudati comunistii si denigrate partidele de opozitie.

„Nu e pentru prima data cand se intampla asa ceva. PLDM a depus azi un demers la CEC si vom sesiza CCA, cu solicitarea de a obliga toti radiodifuzorii locali ce retransmit posturi de radio si TV rusesti sa blocheze orice informatie ce poate fi calificata ca reclama mascata. Sa se inteleaga corect – noi nu vrem sa interzicem stirile rusesti, vrem ca pe durata campaniei toate stirile sa fie echidistante”, a spus Tanase. „Din punct de vedere tehnic acest lucru este posibil, deoarece majoritatea canalelor din Rusia vin cu o ora intarziere, din cauza diferentei de fus orar. PCRM are milioane si poate sa-si permita sa achite unui post rusesc pentru un reportaj-publicitate. Nu toate partidele de opozitie au insa asemenea posibilitatii”, a mai spus Tanase.

Totodata, PLDM sustine ca noul Cod Contraventional este „un instrument de completare a Bugetului din contul populatiei”. In loc sa excluda deficientele de origine sovietica, acesta a generat un nou val de coruptie, considera PLDM.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *