Politică

PLDM critică vehement decizia Curții Constituționale: „Președinte PLDM a fost desemnat absolut legal”

Această decizie interpretează tendenţios norma de drept şi poate avea un impact negativ pe termen lung asupra dezvoltării democratice a Republicii Moldova.

În situaţia creată, PLDM va acţiona în conformitate cu principiile statului de drept, cu normele democratice şi valorile europene autentice, punând şi în continuare la baza acţiunilor sale interesele cetăţenilor.

Anume aceste principii au stat la baza acţiunilor noastre întotdeauna, inclusiv în ultima perioadă, care a fost caracterizată de consultările şi negocierile privind învestirea noului Guvern, după desemnarea absolut legală a preşedintelui PLDM, Vlad Filat, la funcţia de Prim-ministru al Republicii Moldova, apreciată inclusiv de partenerii noştri occidentali.

Pornind de la interesul ţării şi al cetăţenilor, PLDM a făcut concesii fără precedent, acţionând în detrimentul partidului şi al liderului său. Ne-am ghidat strict de interesul cetăţenilor de a trăi într-o ţară europeană, liberă, democratică şi prosperă. Spre regretul nostru, efortul depus de PLDM a fost anihilat de interese politice înguste.

PLDM îşi reconfirmă şi pe această cale ataşamentul faţă de valorile democratice autentice şi face apel către toţi actorii politici şi către toate instituţiile statului să se menţină în limita unor acţiuni legale, făcând abstracţie de interese care nu au nimic în comun cu interesul ţării şi al cetăţenilor.

via PLDM
 

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Facebook!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.