Politică

PLDM e pentru sau contra secerei şi ciocanului?

Mi-am amintit de acest episod după ce am citit o „declaraţie” făcută de „poetul” PLDM-ului, Tudor Deliu, în legătură cu recomandările Comisiei de la Veneţia privind interzicerea simbolurilor comuniste, secera şi ciocanul. (Comisia de la Veneţia a decis că Legea privind interzicerea simbolurilor comuniste, adoptată anul trecut de Parlamentul de la Chişinău, contravine Convenţiei Europene pentru Drepturile Omului). Potrivit lui Deliu, PLDM se va conforma deciziei Curţii. (Vai, vai, vai ce partid disciplinat, cât respect pentru instituţiile acestui stat!). Poetul fracţiunii verzi se spală uşurel pe mâini, chipurile, PLDM nu are nimic în comun cu această lege: "Iniţiativa a aparţinut unei fracţiuni din AIE”. Mai departe gândirea şi simţirea poetului deputat e şi mai unsusroasă, şi mai câlţoasă: „Comisia de la Veneţia a constatat că legea adoptată de Legislativ contravine libertăţii de exprimare şi libertăţii de asociere. PLDM a spus că luptă pentru un stat de drept, chiar dacă ne sunt plăcute sau nu anumite decizii. Partidul nostru se va conforma hotărârii Curţii. Decizia Comisiei are un caracter de recomandare. Sper că Curtea Constituţională va ţine cont de aceste recomandări".

Nu vrea să fiu prea „abraziv”, dar nu pot. Deliu speră, iar noi înţelegem cine i-a însuflat această speranţă. Această spernaţă se proiectează perfect pe zvonistica din târg, pusă în mişcare de …, despre aceea că, chipurile, Curtea Constituţională a fost cumpărată de comunişti pentru a declara neconstituţională legea cu privire la simbolica comunistă…

Aţi înţeles care e şmecheria: PLDM, doreşte abrogarea legii privind interzicerea simbolicii comuniste (bineniteles, de dragul respectării valorilor europene!), dar acest lucru să se facă cu mâinile Curţii Constituţionale.

Pana la urma, noi dorim să ştim explicit şi univoc: care este poziţia PLDM? PLDM e împotriva simbolicii comuniste sau pentru?

Timpul.md

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *