Politică

PLDM, PD și PL încep negocierile prin grupurile de lucru

Liderul PD, Marian Lupu, a menționat până la sfârșitul lunii iulie urmează să fie semnat acordul de constituire a Alianței PD-PLDM-PL. „Pot să constat că am avansat. Partidul Democrat a înaintat propunerea ca, în paralel cu grupul de bază de negocieri politice, să fie pus în funcție un al doilea grup care să elaboreze proiectul acordului politic de formare a alianței de guvernare și să lucreze asupra proiectului programului guvernului.
O asemenea logică va asigura mișcarea paralelă a procesului, vom fi mai eficienți, ca până la sfârșitul lunii iulie nu doar să fie semnat acordul politic de formare a alianței, dar și să fie învestit Guvernul. Am desemnat membrii grupului, de mâine acest grup va începe să funcționeze”, a declarat Lupu.
De aceeași părere este și liderul PLDM, Vlad Filat, care a spus că discuțiile au fost constructive, dar că în același timp au fost schimbate mai multe aspecte. „Discuțiile au fost bune; mâine, grupurile de experți vor începe să lucreze asupra acordului de constituire a alianței și a programului de guvernare. Au fost discuții care vizează modul de guvernare. Am convenit și asupra structurii Guvernului, mâine vom intra în acțiune directă la nivel de formalizare a înțelegerilor”, a menționat Filat.
Ceva mai rezervat a fost liderul PL, Mihai Ghimpu, care a accentuat faptul că PL nu renunță la ideea unui procuror european independent. „Discutăm calm, liniștit. Mâine, lucrurile vor ajunge pe mâinile experților ca să pună pe hârtie programul, astfel încât la sfârșit de lună să avem guvern. Pledăm pentru un procuror european, rămânem pe aceeași poziție. În acest context, depinde mult și de partenerii europeni, astfel urmează să alegem formula corectă”, a spus Ghimpu.
Menționăm, că după demiterea Guvernului Gaburici și refuzul misiunii FMI de a efectua o vizită de lucru la Chișinău, liderii Parlamentari au început să discute mai intens asupra constituirii unei majorități de guvernare. Și asta în contextul unei crize politice și economice majore, instaurate în R. Moldova.

sursa: politik.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *