Politică

PLDM, PDM și PL bat pasul pe loc! Ghimpu: „Se vede cu ochiul liber că ei au ales PCRM”

Potrivit liderului liberal, Mihai Ghimpu, cele trei partide s-au întâlnit şi au discutat „aceleaşi lucruri”, iar o alianţă de guvernare între liberal-democraţi, democraţi şi comunişti ar fi ca şi creată.

„Ei au posibilitatea să aleagă fie cu PL, fie cu PCRM. Se vede cu ochiul liber că ei au ales PCRM. Am discutat aceleaşi lucruri ca şi alaltăieri”, a spus după negocierile de astăzi Ghimpu.

Liberalul a mai afirmat că, la început, va exista „un Guvern minoritar", după care „se va vedea".

Pe de altă parte, democratul Marian Lupu a confirmat că negocierile nu au produs vreo mişcare. „Zero progrese. Mingea e în terenul PL. Tot timpul am pus pe hârtie propuneri şi PL nu a acceptat. Mă refer la structura guvernării, la funcţii”, a spus Lupu.

Liderul democrat a mai anunţat că în următoarele două zile va fi luată o decizie finală în ce priveşte coaliţia de guvernare din R. Moldova, iar săptămâna viitoare va avea loc şedinţa Parlamentului.

În viziunea liderului PLDM, Vlad Filat, negocierile cu PL „sunt necesare", dar îşi doreşte ca liberalii „să contribuie, în afară de declaraţii tari, la găsirea unui compromis".

„Îmi exprim speranța că vom ajunge la un compromis cu colegii din PL și vom avea o majoritate și o guvernare stabilă. PLDM rămâne ferm pe poziția că nu putem face nicio coaliție și nicio alianță cu PCRM”, a declarat Filat. 

SURSA: ZIARULNATIONAL.MD


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.