Media

Pleacă de la CNN, din cauza Twitter

"Sunt tristă de când am aflat de moartea ayatollahului Mohammad Hussein Fadlallah, unul dintre marii oameni Hezbollah, pe care l-am respectat mult", aşa suna mesajul care i-a adus Octaviei Nasr despărţirea de CNN.

Înainte să posteze pe Twitter, jurnalista nu s-a gândit şi că ayatollahul este pe lista "teroriştilor internaţionali".

Când şi-a dat seama de gafă, a revenit cu un mesaj pe site-ul CNN de această dată, în care îşi exprimă regretul pentru cele declarate.

"A fost o eroare din partea mea să scriu un comentariu atât de simplist", a scris Octavia Nasr pe site-ul CNN.

Îl apreciam pe ayatollah pentru "poziţia singulară în rândurile liderilor religioşi şiiţi în ceea ce priveşte drepturile femeilor. Asta nu înseamnă că îl respectam pentru alte lucruri pe care le-a făcut sau le-a spus", a explicat jurnalista.

Într-un document intern, vicepreşedintele CNN International, Parisa Khosravi, a declarat că a discutat cu jurnalista "şi a decis ca aceasta să părăsească postul".

A doua demisie la CNN într-o lună

"Mesajul ei a stârnit un val de reacţii weekend-ul trecut. Iar credibilitatea ei de jurnalist specializat în problemele Orientului Mijlociu a fost compromisă", spune Parisa Khosravi.

În ultimele două decenii, Octavia Nasr a relatat pentru CNN despre principalele conflicte regionale şi a prezentat emisiunile CNN World Report şi World News, în perioada 1993 – 2003.

Plecarea sa intervine la o lună după cea a corespondentei la Casa Albă, Helen Thomas, nevoită să se despartă de CNN după o serie de declaraţii controversate despre Israel.

Sursa: evz.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *