Actualitate

Ploile torențiale scot la suprafață bombele din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Munițiile pot exploda oricând, luând cu sine vieți omenești

S-a întâmplat în seara de joi, pe 5 iulie. La fața locului s-au deplasat specialiștii de la Direcția Situații Excepționale și reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție din Ungheni.

Potrivit lui Petru Prepeliță, specialist în Serviciul Protecției Civile al Direcției Situații Excepționale Ungheni, a explicat pentru ”Expresul” că era vorba de o bombă de aruncător cu diametrul de 82 milimetri, ce a rămas acolo din timpul celui de-al doilea război mondial.

Deși au trecut de atunci peste 70 de ani, acea bombă putea exploda în orice moment.
”Am solicitat ajutorul geniștilor din Chișinău, iar până au venit ei, pe la ora 22.00, colegii de la Inspectoratul de poliție au supravegheat obiectul respectiv, ca să nu s eîntâmple vreo tragedie”, a mia spus Petru Prepeliță.

Un alt obiect explozibil a fost depistat, pe 10 iulie, tot în urma ploilor, la Hîrcești. L-a observat polițistul de sector, pe marginea drumului, lângă pădure, și imediat a anunțat serviciile de resort. Era vorba de o bombă similară.

Petru Prepeliță a specificat că astfel de muniții apar la suprafață, mai ales, după ploile torențiale. De aceea, a spus dânsul, persoanele care le observă trebuie să telefoneze imediat la 112. În nici un caz să nu se atingă de ele, să nu le miște sau să lovească în ele. Acestea ar putea exploda, luând cu sine vieți omenești.

Sursa: expresul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *