Actualitate

Ploile torențiale și-au lăsat amprenta în mai multe localități din țară: Culturi agricole distruse și gospodării inundate

Liliana Puşcaşu, ofiţer de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, a menţionat că în urma intemperiilor, salvatorii au fost solicitaţi să intervină la pomparea apei din mai multe gospodării private din strada Uzinelor, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, dar și de pe străzile Băcioii Noi și Gherman Pântea din capitală.

“De ajutorul pompierilor a fost nevoie şi în raionul Hâncești, unde apele au inundat beciurile și subsolurile a cinci gospodării. Potrivit informației IGSU colectate din subdiviziunile teritoriale, ploaie cu grindină a fost înregistrată în localitățile Fundul Galbenei, Bujor, Călmățui, Pervomaiscoe și Lăpușna. În satele Horești și Țipala, grindina a afectat mai multe culturi agricole, iar în localitatea Filipeni, raionul Leova, precipitațiile au distrus patru hectare de viță de vie”, a spus Puşcaşu.

Conform sursei citate, în seara zilei de ieri salvatorii și pompierii au fost solicitați pentru a debloca un microbuz de rută blocat de ape la intersecția străzilor Albișoara și Ismail din municipiul Chișinău.

Conform datelor furnizorilor de energie electrică, nouă localități din raioanele Ialoveni, Criuleni, Anenii Noi și municipiul Chișinău au rămas aseară timp de câteva ore parțial deconectate de la energia electrică.

Prejudiciile materiale cauzate de precipitații urmează să fie estimate de comisiile pentru situații excepționale teritoriale.

Sursa: hotnews.md


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *