Actualitate

Plozii lui Voronin

Spun aparent că, de fapt, acest partid al lor e viu prin capetele hidrei, răsărite în rândurile altor partide. De exemplu, cum sunt Marian Lupu și Sergiu Sârbu (acum la PDM), dar foști comuniști, foarte activi și cu acte în regulă. Memoria noastră e scurtă, dar nu într-atâta ca să le uităm răutatea și discursurile lor leniniste. Apoi, trecem la PSRM (partidul lui Dodon), unde-i găsim, bine mersi, pe comuniștii înveterați: Igor Dodon, Zina Greceanâi, Ivan Ceban etc., un fel de mutanți ai partidului leninisto-comunist. Dar ce e important? Aceștia nu au mers prea mult, scurtă le-a fost cărarea: de la comuniști la socialiști, adică tot o brânză. Sunt răutăcioși, antiromâni, antiunire, tot anti- și anti-. Își exprimă iubire doar față de ruși, rusofoni, rusolingvi și mancurți de tot felul. Iată iubirea lor față de moldovenii-români din Basarabia. Marian Lupu (comunist democrat) se bucură că din Parlamentul R. Moldova pleacă unioniștii și, simțindu-se confortabil, orgolios și înfumurat, rostește „Adio, Unire!”. Aceasta e fața adevărată a fostului lider PDM: orgolioasă și ipocrită.

Îl mai țineți minte pe guralivul Sergiu Sârbu, purtătorul de cuvânt al lui Voronin? Sper că n-ați uitat: încântat de sine lupta cu românii, cu tot ce e național și sfânt basarabenilor. De trei ori pe zi: la dejun, la prânz, la cină, de la ecranul TV ne îndruma Serghei Sârbu. Acum și-a schimbat macazul, dar sufletul i-a rămas același – comunist.

Despre I. Dodon am mai vorbit: este un cameleon nedeghizat, direct și fără scrupule, a atacat (ca și comunist) tot ce e românesc, ce este național și continuă să o facă. În ultimul timp, mai puțin îl vedem la tribună, mai mult dă indicații prin intermediul mijloacelor moderne de comunicare (site-uri). Scrie mesaje, căci n-are timp să vorbească cu noi, deoarece e în călătorie nesfârșită prin timp și spațiu, un fel de „olandez zburător”. Alți soratnici de-ai lui Voronin, cum e Zina Greceanâi (numită Zina-carabina) și Ivan Ceban (ipocrit notoriu și guraliv neîntrecut) s-a mai vorbit și se va mai scrie, căci fac prea mult rău. Comuniști în suflet și socialiști în minte, aceștia doi fac prezență, tot la îndemnul șăfului lor, Dodon, pe la ecranele TV. Acolo sunt activi, dar ce proiecte reale și viabile au propus? Nimic. Fac demagogie! Asta e politica lor! Dintre plozii lui Voronin au plecat în neștire așa activiști ca E. Mușuc, Iu. Munteanu, A. Reșetnicov etc., care-s vii, însă au murit, în plan politic. Dar aceștia și mulți alții abia așteaptă să sară din buruieni, să se dea tari și să ne fericească „cu chipul lor de oaie creață”. Cam așa stau lucrurile la acest capitol: partidul lui Voronin moare, iar plozii lui sunt încă vii.

Alexandra Tănase  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *