Ultima oră

PLR e DERIVĂ / Jumătate de Fracțiune ignoră înțelegerile Coaliției

Patru deputați al Fracțiunii au ignorat înțelegerea stabilită în cadrul Coaliției de a susține anularea datoriilor pe care le are Mănăstirea Curchi față de compania Glorinal, și au votat împotriva acestui proiect. În consecință, inițiativa legislativă nu a trecut în Parlament pentru că a acumulat doar 42 de voturi din cele 43 necesare pentru a fi adoptată în primă lectură.

Deputații liberal-reformatori Vadim Vacarciuc, Valeriu Saharneanu, Vadim Cojocaru și Anatol Arhire nu au votat proiectul după ce ultimul parlamentar din listă i-a pus o întrebare raportorului Veaceslav Ioniță, la care ar fi primit un răspuns nu tocmai pe măsura așteptărilor. Arhire a rugat să i se dea nume concrete a celor care se fac vinovați de acumularea datoriilor pe care Legislativul urma să le anuleze, la care Ioniță a răspuns exhaustiv. Întrebați după ședință cum își argumentează decizia de a vota împotriva unui proiect susținut de întreaga Coaliție, cei patru deputați au reproșat că portalul deschide.md este anti-PLR, deaceea nu vor comenta nimic pentru instituția noastră.

La rândul său, președintele PLR Ion Hadârcă, care este și co-autor al proiectului respectiv, a declarat pentru deschide.md că nu găsește nicio explicație a deciziei expromte pe care au luat-o colegii săi de partid. Hadârcă a fost susținut doar de libera-reformatorul Oleg Bodrug care o votat din prezidiul Parlamentului.

Hadârcă a adăugat că situația creată în plenara de azi, va fi discutată neapărat în cadrul Fracțiunii, dar și în cadrul Coaliției față de care, în mod normal, ar trebui să dea niște explicații.

Ana Guțu, membru al aceluiași partid, a ieșit din sală în momentul când proiectul a fost supus votului, dar a declarat pentru deschide.md că dacă ar fi fost acolo, l-ar fi susținut.

Întrebat dacă decizia celor 4 deputați ar putea fi calificată drept o tentativă de destabilizare a situației din Coaliție, președintele Parlamentului Igor Corman, a răspuns că nu crede într-un asemenea scenariu și probabil este vorba doar de niște decizii personale și nepolitice.

Proiectul care a generat neînțelegerile din PLR prevedea scutirea companiei de construcții ”Glorinal” de o datorie în valoare de 14 milioane de lei, acumulată în urma reconstrucției Mănăstirii Curchi.

Sursa: deschide.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *