Politică

PLR nu va avea un candidat la prezidenţiale

PLR precizează, într-un comunicat de presă, că va lucra în campanie în interesul cetăţenilor, explicându-le miza acestor alegeri, cine este cine în cursa pentru funcţia supremă în stat, va urmări comportamentul candidaţilor, va opta şi va promova candidatul anti-sistem cu şansele cele mai mari la funcţia de şef al statului. „PLR face apel către toate forţele politice să dea dovadă de clarviziune şi de solidaritate în lupta cu regimul oligarhic care a furat miliarde din visteria statului, a înfundat populaţia în sărăcie şi deznădejde, a abătut Republica Moldova de la drumul integrării naţionale şi europene”, se menţionează în comunicat.

Potrivit conducerii formaţiunii, PLR de mai bine de un an s-a aflat în contact cu mai multe partide anti-sistem şi a purtat discuţii în vederea identificării unui candidat capabil să cumuleze încrederea generală a populaţiei şi să surclaseze agentul puterii oligarhice care va pretinde la funcţia de şef al statului.

În acest scop, PLR a participat activ la procesul de creare a unei platforme a partidelor extra-parlamentare care ar accepta cumularea a două obiective politice ca discurs electoral: pro-european şi pro-unionist. Ca finalitate, tentativa s-a soldat cu furnizarea, la momentul dat, a doi candidaţi de acelaşi profil politic. „Este un rezultat invers celui pentru care PLR a optat: în loc să se unifice forţele, ele au provocat, fără să vrea, o fragmentare a eşichierului pro-european, pro-unionist, anti-oligarhic şi anti-sistem”, se spune în comunicatul PLR.

Sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *