Actualitate

Poate Repubica Moldova să adere la UE cu tancurile ocupanților ruși îndreptate spre Europa?

Șapte tancuri sovietice din timpul celui de-al doilea război mondial se află în R. Moldova și sunt considerate „monumente”. Simbolul ocupației rusești are țeava de tun îndreptată spre Europa, poate Chișinăul să adere la UE, fiind cu un picior în URSS?

Pe lângă tancul din orășelul Cornești, raionul Ungheni, blindate mai sunt la Leușeni, Comrat, Bălți, Cahul, satul Cinișeuți din Rezina, la Dubăsari și Tiraspol.

Tancul de la Cornești a fost găsit în râul Prut în anul 1982. El a fost instalat pe postament la periferia localității.

Vadim Krasnoselski, liderul administrației separatiste de la Tiraspol, a declarat în 2019 că vrea să se adreseze autorităţilor de la Chişinău cu propunerea de a transmite Tiraspolului tancul, instalat în calitate de monument al armatei sovietice, în localitatea Corneşti, raionul Ungheni

Tancul de la Dubăsari poate fi văzut pe șoseaua care leagă orașul de Tiraspol, chiar în apropiere de satul Pohrebea. El a fost instalat aici în 1965.


Și blindata de la Leușeni a fost scos din râul Prut în anul 1967 si adus pe o colină.

Tancul-monument din localitatea Leușeni de pe malul Prutului cu tunul îndreptat spre România

În satul Cinișeuți, Rezina, localnicii au strâns bani pentru a cumpăra o colană de tancuri. Ei au adunat aproape 200 de mii de ruble, iar una dintre blindate a fost instalată pe postament în anul 1983.

Cinișeuți. Tanc T-34.


Tancul de la Bălți a fost instalat în 1969 printr-o dispoziție a ministrului apărării al fostei URSS, la cererea unui grup de elevi din Bălți.

Bălți, R. Moldova.

Blindata de la Cahul a fost pus pe postament la 9 mai 1985 când s-au împlinit 40 de ani de la încheierea celui de-al doilea război mondial.

Cahul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

 1. Da uăi cum sî nu. Dapăi cum nu? Tactica jițelului blând, și cu pxxa-n cur și cu sufletu-n rai, o sî miargî uăi la nesfârșît. Cî ieuropienii aiștia îs proști ei așa șî nu s-o prins ei pânî amu câti parali faci RâMa și politicienii ei.
  Nu am darul ghicitului dar am convigerea că cetățenii Republicii Pobediste Molotova, cu mentalitățile bolșevice și șovine ce îi bântuie, nu vor intra în UE decât ca turiști. Aferim!

 2. Foarte slaba generaztzie de basarabeni
  Lasitate si lipsa de demnitate natzionala
  romaneasca. Hitler si stalin si au ajuns sc
  opul ::::::::: prin ucderea si exterminarea
  intelectualitatzii romanestai au creat ge
  neratzii fara memoria trecutului aservite
  ocupantului . Malda Hista este noul stat hitle
  rian.

 3. А СКОЛЬКО ПРОДАЖНЫХ МОЛДОВАН ЗАИМЕЛА СОВЕТСКАЯ ВЛАСТЬ ПОСЛЕ 44ГО ГОДА И ДО РАЗВАЛА СССР И КОГДА УЕХАЛ ИЗ МОЛДОВУ В 66 ГОД ТО ДО СЕГОДНЯШНЕГО ДНЯ НЕ ХОЧУ ТУДА ВОЗВРАЩАТЬСЯ ХОТЬ И ЖИВЕМ В РАССЕЮ .

 4. Simbolurile astea, ca si multe statui, trebuiau sa dispara dupa 1990 dar…. ar trebui ca Maia Sandu sa se hotarasca in pricina asta si sa faca ceva.

  1. Nu Maia Sandu trebuie sa faca asta.
   Primarii si Consiliile Locale si raionale trebuie sa decida ca astea trebuie sa mearga la fier vechi !

   1. P.S
    Am vorbit cu Bulibasa din Moldova si mi-a zis ca daca Maia Sandu ii da dezlegare la ” fer vechi” , tancurile alea dispar intr-o noapte !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *