Social

Pod peste râul Nistru, construit în zona localităților Cosăuți – Yampil: Va fi finalizat până la finele anului 2025

Un pod va fi construit peste râul Nistru, la frontiera de stat moldo-ucraineană, în zona localităților Cosăuți – Yampil. Parlamentul a ratificat un acord în acest sens dintre Guvernul Republicii Moldova și Cabinetul de miniștri al Ucrainei. 

Această inițiativă, care a fost enunțată pentru prima dată în anul 2012, are ca scop să faciliteze legăturile economice dintre cele două regiuni și conexiunile cu alte state, relatează TV8.

„Mai exact, construcția podului va asigura conexiunea rețelei de drumuri prin zona de est a Republicii Moldova la rețeaua de drumuri trans-europene TEN-T. Acest lucru va avea drept rezultat facilitarea comerțului și mobilității cetățenilor, precum și va spori rolul pe care îl are Republica Moldova în calitate de legătură dintre statele Uniunii Europene și statele vecine”, se arată într-un comunicat al Parlamentului.

Astfel, potrivit Acordului, Guvernul Ucrainei va fi responsabil pentru finanțarea proiectului tehnic, a construcției podului și a infrastructurii conexe pe teritoriul său, în timp ce Republica Moldova va asigura construcția infrastructurii rutiere adiacente pe teritoriul său. Detaliile referitoare la cheltuieli vor fi stabilite în urma elaborării unui studiu de fezabilitate amănunțit.

Lucrările urmează a fi finalizate până la finele anului 2025.

Acordul dintre guvernele Republicii Moldova și Ucrainei privind construcția podului transfrontalier peste râul Nistru a fost semnat la Kiev pe 12 iunie 2023.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *