Politică

Podoleak: „Dacă Ucraina dispare, dispare Moldova. Rusia este tumoarea Europei”

„Dacă Ucraina dispare, dispare Moldova”, declară consilierul prezidențial ucrainean, Mihail Podoleak, într-un interviu acordat pentru TV8. El a punctat, cu referire la Transnistria că la Chișinău nu trebuie să existe „jocuri de-a integrarea”.

Referindu-se la măsurile pe care Moldova le aplică împotriva Rusiei, după izbucnirea războiului, Podoleak a relatat că nu ar avea asemenea pretenții de la țări precum a noastră. În opinia sa, există țări care ar putea avea influență mai mare asupra situației, potrivit Realitatea.md.

„Dacă Ucraina dispare, și Moldova dispare. Apoi și Georgia. Nu vom putea opri asta. Rusia este tumoarea Europei. (…)Rețineți o regulă importantă, care vă ajută să păstrați independenț. Nu discutați niciodată posibilitatea reintegrării. Există teritoriul vostru, există legile voastre. Nu pot exista alte discuții. Dacă nu-i place cuiva, el părăsește teritoriu vostru. Fie merge la închisoare, fie în țara care îi place”, a spus Podoleak.

Anterior, Mihail Podoleak îndemna Moldova să nu mai creadă Rusia „un partener de încredere”. Fiind invitat al televiziunii naționale, oficialul ucrainean el declara atunci că Rusia atacă în prag de iarnă, pentru a lăsa țara vecină fără lumină și încălzire, iar Chișinăul trebuie să îi înțeleagă tactica de luptă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

 1. Corect. Dar nu neaparat dispare Moldova din cauza disparitiei Ucrainei, ci din cauza prostilor de la Bucuresti, pt ca nu ar trebui sa stai cu gura intinsa sa primesti pomana de la Ucraina. Bucurestiul ar trebui sa fie in stare sa apere Moldova. Dar Johannis si cu Aurescu sunt vai mama lor !

  1. Ce treaba are Bucurestiul cu situatia in cauza, hmm !?? Esti prrost sau doar de prefac i!? De 33 de ani de cand se koiesc cei din R.M. alegandu-si tot felul de modele de prosperitate, gen Elvetia, Suedia, iar ei is vai mama lor, cai verzi pe pereti si imbecilitate, asta este in R.M. In loc sa faca reunirea ei visau la statalitate, relatii de egalitate cu Rusia, noi suntem neutri, spuneau cretinii si chiar credeau in prostia lor, noi sugem de la doua chiar de la noua…, etc…, mari prrosti au condus si conduc R.M.!! Ce-ati vrea, sa vina Aurescu sau Iohanis sau poporul roman sa va traga de maneca sa votati reunificarea, abia de sunt 20-30% care vor in R.M., unde-s ceilalti pana la 100% !? Nu tie rusine sa scrii ineptiile alea. Pe semne ca vrei sa lupte Romania pentru R.M. doar pentru ca n-ati fost in stare sa aflati cine sunteti si ce-i cu voi, acum va milogiti peste tot si turnati zoaie in capul Romaniei ca e vinovata ca sunteti crettini !! Cand e la greu, urlati ca Romania e de vina, acum va cazut nasul, nu mai sunteti cu nasul pe sus. Hai sictir, mama sau cum dracu de cheama, marsh.

  2. Pe ce considerente trebuie să apere Bucureștiul „statul” moldovistan??? Fiindcă niște șmecheri de la Chișînău vor sî aibî ei „statu” lor??? Păstrți-vi-l așa cum vi l-ați făcut: prin rapt teritorial, cu ajutorul moscălesc, în dauna și împotriva românilor și României. Chiar credeți că România va susține un stat artificial, profund ostil, pe pământurile furate de ruși României??? Mai gândește-te și mai gândiți cu capul vostru toți maldavanii. Poate, poate veți începe să redeveniți români nu pobediști sovietici vorghitori di limbî maldavinescî…

 2. Este EVIDENT ca rusia deporteaza si
  extermina populatziile bastinase si
  apoi cere neutralitate si referendum
  avand ca sprijin populatzia rusofo
  na adusa aici din siberia. Rezultat g
  arantat in favoarea rusiei .Basarabia
  este condusa de rusofonii adusi din
  Rusia si deci_ RE UNIREA devine pr
  actic imposibila.
  UE si SUA inchid ochii si accepta de
  mocratzia a la russe , adica :::::
  exterminatzi si noi acceptam refere
  ndumul. Pentru occident actul rib
  entrop stalin nu exista.

  1. Nu e vorba ca UE si SUA inchid ochii. Asta se poate intampla, caci lor nu le pasa. E vorba de Romania, care ar trebui sa-si apere fosta provincie. Eu nu cer la starini sa se ingrijeasca, ci la romani de ce e al lor de drept. Sunt unii pe aici care nu realizeaza de ce este vina lui Johannis, de ce este vina lui Aurescu si dau vina pe moldoveni. Intr-adevar, este si vina moldovenilor ca nu isi cunosc istoria si neamul. Dar este foarte mare vina Romaniei, care nu face suficient sa-si apere fii rataciti. Cum sa nu faca Lavrov scandal la Maia Sandu, daca Johannis tace malc ? SA fi fost in sitiatia aceasta evreii sau polonezii….. va imaginati ? Dar se mai si gasesc vreo doi care ii iau apararea lui Johannis si Aurescu, ca ce sa faca ei daca moldovenii sunt prosti si nu vor unirea ? Or fi moldovenii prosti, dar da-le peste mana pana se trezesc din somn ! Ca de-ai te-am pus presedinte, nu sa iai salariu gras degeaba ! Si mai vin si alegerile curand, aveti grija cu cine votati !!!

 3. O mica complectare.
  Romania nu trebue sa accepte
  nici un fel de referedum pent
  ru UNIRE caci teritoriile luate
  prin vilentza ( rusiei ) trebue re
  stituite automat , fara conditzii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *