Ucraina

Podoliak le cere aliaților Kievului ”să se gândească mai repede” în privința ajutorului militar

Importantul consilier al preşedintelui Ucraieni, Volodimir Zelenski, Mihailo Podoliak le-a cerut sâmbătă aliaţilor Kievului ”să gândească mai repede” referitor la intensificarea sprijinului lor militar, la o zi după ce aceştia nu au reuşit să ajungă la un acord în privinţa trimiterii unor tancuri de luptă dorite de Ucraina, transmite Reuters și Agerpres.

”Tot veţi ajuta până la urmă Ucraina cu armele de care are nevoie şi vă veţi da seama că nu există altă opţiune de a pune capăt războiului decât prin înfrângerea Rusiei”, a scris Podoliak pe pagina sa de  Twitter. ”Dar indecizia de astăzi îi ucide pe mai mulţi dintre oamenii noştri. Fiecare zi de întârziere înseamnă moartea unor ucraineni. Gândiţi mai repede”, a îndemnat el.

Vineri, aliaţii Ucrainei au convenit la finalul unei reuniuni la Ramstein, în Germania, asupra unui ”pachet semnificativ” de ajutor militar pentru țara vecină, dar nu au ajuns la un acord pentru a oferi acesteia tancuri germane Leopard, promiţând în schimb Kievului alte tipuri de arme, inclusiv vehicule de luptă pentru infanterie şi sisteme antiaeriene.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *