Politică

Podul Antonovsky, ar fi fost lovit din nou de ucraineni. Cel mai important pod de peste Nipru, învăluit în fum

Podul Antonovsky ar fi fost lovit din nou, potrivit imaginilor de pe rețelele de socializare și Unian.net, care notează că cel puțin 8 explozii s-au auzit în Hersonul ocupat de ruși, în timp ce ucrainenii au spus că au lansat o contraofensivă pentru a-și recupera teritoriile capturate de forțele ruse.

Imagini de pe rețelele de socializare arată podul Antonovsky învăluit în fum, dar și cu o rachetă care se îndreaptă spre el.

Unii internauți vorbesc despre faptul că o barjă care transporta echipament militar pe sub pot ar fi fost lovită.

Podul Antonovsky de peste Nipru, singurul care aprovizionează forțele rusești din regiunea Herson aflată în sudul Ucrainei, a fost în repetate rânduri ținta forțelor ucrainene.

Prima lovitură efectuată cu sisteme HIMARS a avut loc pe 19 iulie. A doua zi, un nou atac a lovit de 11 ori podul.

De ce este podul important pentru forțele armate ruse

Într-o evaluare, Ministerul britanic al Apărării nota că podul Antonovskiy este unul dintre cele două puncte de trecere rutieră peste Nipru prin care Rusia își poate aproviziona sau retrage forțele pe teritoriul pe care l-a ocupat la vest de râu.

Această zonă include orașul Herson, care este important din punct de vedere politic și simbolic pentru Rusia. Cursurile inferioare ale Niprului reprezintă o barieră naturală, calea navigabilă având în general o lățime de aproximativ 1000 de metri. Controlul trecerilor peste Nipru va deveni probabil un factor cheie în rezultatul luptelor din sudul Ucrainei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *