Social

Poduri noi peste Prut între România și R.Moldova: podul de la Ungheni, în continuarea Autostrăzii „Unirii” a fost avizat la CNAIR

Podul peste Prut de la Ungheni, legătura rutieră între Republica Moldova și România, în continuarea Autostrăzii Unirii, a fost avizat la Compania de Drumuri, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor de la București, Ionel Scrioșteanu, într-un mesaj pe Facebook.

Cu o lungime de peste 260 de metri, un kilometru de traseu, și 13 metri lățime, acesta ar urma să fie primul pod între România și Rep. Moldova cu patru benzi.  Licitația privind executarea lucrărilor ar putea fi lansată în primăvară, scrie Economedia.ro.

Costul estimat al proiectului este de aproximativ  40 de milioane de Euro.

În luna mai anul trecut, au fost finalizate lucrările de reabilitare a podului transfrontalier Giurgiulești – Galați, care au durat aproximativ nouă luni, o investiție de aproximativ 32 de milioane de lei moldovenești, asigurată în totalitate de Guvernul României.

În noiembrie anul trecut, Comisia mixtă moldo-română pe domeniul transportului rutier anunța că până în 2026, Rep. Moldova și Romania ar urma să aibă nouă poduri construite și reabilitate peste râul Prut.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. „în noiembrie anul trecut, Comisia mixtă moldo-română pe domeniul transportului rutier anunța că până în 2026, Rep. Moldova și Romania ar urma să aibă nouă poduri construite și reabilitate peste râul Prut.”
    Corect ar fi: în noiembrie anul trecut, Comisia mixtă moldo-română pe domeniul transportului rutier anunța că până în 2026, Rep. Moldova și Romania ar urma să aibă nouă poduri construite și reabilitate DE ROMÂNIA peste râul Prut.
    respublica pobedistă poate doar sî cerșascî… Di făcut faci doar mătreață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *