ROMÂNIA

Poduri plutitoare peste Prut. La Leova-Bumbăta s-a construit primul „pod nou” flotant dintre România și Republica Moldova

78 ani în urmă, în 1944, sovieticii au distrus podul care unea localitățile Leova (Republica Moldova) și Bumbăta (România), pod despre care se presupus ar fi fost construit după războiul ruso-turc din anii 1768–1774.

Ingineri, experți și constructori ai Armatei Române, Armatei Naționale a Republicii Moldova și alte instituții responsabile au inițiat lucrările de asamblare a podului flotant, pe bază de pontoane, care va uni orașul Leova cu satul Bumbăta din comuna Vetrișoaia, localitate înfrățită cu orașul Leova.

Motivul instalării pontoanele în această perioadă și în termeni restrânși vine de la necesitatea de fluidiza fluxul mare de unități de transport care tranzitează frontiera de stat a Republicii Moldova și care va crește considerabil în perioada de recoltare și exportare a producției agricole.

Este primul pod nou peste Prut „construit” după invazia comunistă și de la ocuparea și anexarea ilegală a Basarabiei (România) de către URSS.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *