Actualitate

Poezia face UNIREA / Festivalul „Grigore Vieru” va avea loc la Chișinău și Iași

Programul va continua cu un recital de muzică și poezie “Sunt iarbă, mai simplu nu pot fi”, organizat la Liceul “Prometeu-Prim”, iar Biblioteca Națională pentru Copii “Ion Creangă” organizează la ora 14.30 un medalion literar-artistic și o expoziție de carte cu genericul “Poet al Cetății Graiului”.

Gala Premiilor Festivalului şi un spectacol omagial va avea loc la orele 18:00 la Teatrul Licurici, susţinut de Cristofor Aldea-Teodorovici, colective artistice de la Centrul Republican pentru Copii și Tineret “ARTICO” și de la mai multe licee din Chișinău.

Miercuri, 15 mai, la ora 10.30, în Sala Mică a Academiei de Ştiinţe a Republicii Moldova se va desfăşura simpozionul științific “Grigore Vieru, omul duminicii”. La Truşeni, în preajma Complexului monumental “Scriitorii Unirii”, va avea loc un medalion literar-artistic “Grigore Vieru – Poetul Unirii”, organizat de Liga Culturală pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni. 

La 16 mai, la 12.00, în Sala Consiliului Primăriei Iași va avea loc deschiderea oficială a Festivalului la Iaşi, Conferința “Grigore Vieru, poet și tribun al spaţiului românesc”, susținută de criticul și istoricul literar Ion Pop, și recitalul muzical pe versuri de Grigore Vieru “Taina care ne apără”, iar la Palatul Copiilor din Iași, elevii din Republica Moldova și din Iași vor susține un spectacol comun de muzică și poezie “Numele tău”.

La ora 17.00, în Sala de spectacole “Radu Beligan” a Ateneului Tătărași, iubitorii creației vierene vor avea ocazia să participe la spectacolul “Rădăcina de foc”, care va include un recital de cântece patriotice, prezentat de Corul Marii Uniri din Iași, recitalul “Steaua de vineri” cu actorul Nicolae Jelescu, alocuțiunea și recitalul poetului Valeriu Matei, recitalul muzical al interpretului Cristofor Aldea-Teodorovici și Formației „Teodorovici Band”.

Festivalul Internațional de Poezie “Grigore Vieru” se va încheia joi, 17 mai, cu depuneri de flori la bustul poetului Grigore Vieru din Parcul Copou, iar la ora 12.00, la Muzeul Mitropolitan Iași, se vor ține dialoguri culturale și conferințe cu genericul “Grigore Vieru – poetul, învățătorul tribunul”, la care vor participa personalități marcante ale culturii române.

Sursa: 10TV.MD


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *