Ultima oră

Poliţia a descoperit 10 cazuri de furt, săvârşite de aceeaşi grupare

Aceştia sunt suspectaţi de forţele de ordine de comiterea unei tâlhării săvârşite pe teritoriul raionului Leova, în noaptea de 5 spre 6 aprilie curent. Doi dintre membrii grupului au intrat pe teritoriul unei brigăzi de tractoare din satul Sărata-Răzăşi, cu cagule pe faţă, înarmaţi cu un pistol şi un baston, unde ar fi maltratat paznicul întreprinderii, de 51 de ani. După ce l-ar fi legat la mâini şi picioare cu bandă adezivă, au sustras de pe teritoriul întreprinderii două tractoare de model MTZ – 892 şi MTZ- 82/1, în valoare de peste 580 mii lei.

La 17 mai curent, poliţiştii din Leova, în colaborare cu angajaţii Inspectoratului din Hînceşti şi Ialoveni, dar şi ofiţerii BPDS Fulger au reţinut membrii grupului. În cadrul percheziţiilor, la domiciliile suspecţilor, poliţia a depistat: două arme de vînătoare şi o armă cu gaze, deţinute ilegal, cartuşe, un pumnal, mai multe telefoane mobile şi cartele SIM, un dispozitiv artizanal special pentru consumul de droguri şi două grame de marijuana.

Poliția a stabilit că grupul, de la începutul anului curent, ar fi săvârşit pe teritoriului raionului Hânceşti şi Ialoveni, nouă jafuri.

În acest caz, tinerii sunt cercetaţi penal în baza art. 186 al. 2 şi 188 al. 2 Cod Penal al RM. Potrivit legislaţiei, persoanele culpabile de „Furt” şi „Tâlhărie”, riscă privaţiune de libertate pe un termen de pînă la 10 ani.

Timpul.md via IGP

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *