Ultima oră

Poliţia a descoperit un furt de circa 14 tone de porumb

Aceştia au fost încătuşaţi de poliție şi sunt cercetaţi penal pentru sustragerea seminţelor de porumb de la o întreprindere din satul Coșernița, Criuleni, specializată în producerea și comercializarea porumbului de calitate superioară pentru export.

În dimineaţa de 25 februarie, curent, Unitatea de gardă a Comisariatului de poliţie din Criuleni a fost sesizată de proprietarul firmei care a declarat că din depozitul întreprinderii ar fi dispărut o cantitate impunătoare de porumb.

Imediat, la faţa locului s-a deplasat grupul operativ, astfel, poliţia a stabilit că infracțiunea s-ar fi produs în perioada 23-24 februarie (zile de odihnă), suspecţii au pătruns în clădire prin culegere de chei şi ar fi sustras 14 tone seminţe de porumb ambalat în saci, în sumă de aproximativ 2 milioane lei.

La doar cîteva ore, poliţia a identificat făptaşii, unul dintre ei fiind anterior judecat pentru infracţiuni similare. Interogaţi de poliţie, suspecţii şi-au recunoscut vina, declarînd că seminţele de porumb, le-ar fi vîndut unor persoane din satul Boşcana, raionul Criuleni şi comuna Sîngera, municipiul Chişinău, avînd cu aceştia o înţelegere preventivă.

Porumbul a fost depistat și restituit proprietarului.

Pe acest caz, suspecţii sunt cercetaţi penal în baza art. 186 al. 5 Cod Penal RM. Conform legislaţiei, persoanele culpabile de comiterea unei asemenea infracțiuni, riscă o pedeapsă cu privaţiune de libertate de la 7 la 12 ani.
 
via mai.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *