Actualitate

Poliţia a iniţiat o anchetă pentru pregătirea acţiunilor violente la protestul de duminică

În acest sens a fost iniţiată o anchetă care vizează un grup de persoane ce planificau acţiuni violente, inclusiv în raport cu poliţiştii. Despre aceasta a comunicat vineri, 22 aprilie, ministrul de interne, Alexandru Jizdan, în timpul unei conferinţe de presă, transmite IPN.

Ministrul a subliniat că nu poate oferi detalii în timp ce ancheta este în plină desfăşurare, dar este cert că există persoane care planifică acţiuni violente la protestul de duminică. „Vom implica un număr important de forţe de ordine în zonele pentru manifestaţii. Obligaţia de a asigura caracterul paşnic revine şi organizatorilor nu doar forţelor de ordine. Facem apel la organizatorul manifestaţiei să se informeze şi să asigure legalitatea acţiunilor. Facem apel la cetăţeni să nu se lase implicaţi în manifestări violente şi să le raporteze organelor de drept. Facem apel la mass-media să nu accepte difuzarea unor mesaje care instigă la violenţe”, a spus Alexandru Jizdan.

Pentru duminică poliţia va asigura ordinea publică şi securitatea circulaţiei pe traseele naţionale, dar şi în capitală în timpul marşurilor. Pe timpul manifestaţiilor în centrul capitalei va fi restricţionat transportul public şi cel privat. Pe bulevardul Ştefan cel Mare va fi sistat transportul pe tronsonul cuprins între străzile Puşkin şi Bănulescu-Bodoni.

Alexandru Jizdan a mai spus că a văzut în spaţiul public o declaraţie a unuia dintre organizatori că se admit chiar acţiuni violente în raport cu poliţiştii şi le transmite organizatorilor că lor le revine responsabilitatea pentru respectarea legislaţiei, iar organele de drept nu vom admite acţiuni care ar pune în pericol sănătatea şi viaţa cetăţenilor sau a poliţiştilor.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *