Social

Poliția a lansat acțiunea „Revelion sigur”

În ajunul sărbătorilor de iarnă, apare tot mai mare riscul de a fi victime sau participanți al unor evenimente neplăcute.

MAI ne avertizează să fim precauți în această perioadă a anului, în care sunt depistate mai multe nereguli de perturbare a ordinii publice. În acest sens, pentru a preveni și reacționa rapid la astfel de ilegalități, toate subdiviziunile MAI, în special poliția, carabinierii, poliția de frontieră, pompierii și salvatorii, vor activa în regim de alertă, cu efective sporite. Pe perioada 23 decembrie 2014 – 15 ianuarie 2015, colaboratorii poliției vor efectua acțiunea „Revelion sigur”.

Operațiunea va urmări scopul de prevenire și contracarare a comportamentelor neadecvate și infracțiunilor specifice sezonului rece și va include următoarele acțiuni:
– combaterea folosirii ilegale a articolelor pirotehnice;
– depistarea cazurilor de conducere în stare de ebrietate;
– prevenirea actelor de huliganism;
– prevenirea furturilor din buzunare, autoturisme, locuințe;
– combaterea violențelor în familie, inclusiv cele cu implicarea minorilor;
– verificarea locurilor de agrement;
– prevenirea contrabandei și trecerii ilegale a frontierei de stat;
– prevenirea vânzării ilicite de alcool;
– verificarea securității antiincendiare.

Drept urmare, în această perioadă se va intensifica patrularea spațiilor publice și a traseelor din mai multe localități. Toate efectivele vor fi fortificate pentru a asigura un timp de reacție sporit la chemările cetățenilor, dat fiind creșterea numărului de apeluri în această perioadă.

Poliția Republicii Moldova, de comun cu pompierii și salvatori, este pregătită să răspundă prompt la orice sesizare sau reclamaţie a cetăţenilor, pentru asigurarea unui climat de siguranţă corespunzător pe perioada minivacanţei de Revelion.

În același timp, îndemnă cetățenii să fie vigilenți și responsabili. Poliția roagă să contribuiți la prevenirea ilegalităților, să evitați certurile și altercațiile și să informați organele responsabile în caz că observați desfășurarea unei activități suspecte.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *