Eveniment

Poliția a reținut funcționari de stat implicați în contrabandă cu alcool

Şeful adjunct al Inspectoratului General al Poliţiei, Gheorghe Cavcaliuc, a declarat la o conferinţă de presă că printre suspecţi se numără un angajat al Poliţiei de Frontieră, dar şi un fost angajat al aceleaşi structuri. De asemenea, printre suspecţi este un fost angajat al Serviciului Vamal şi conducătorul unui inspectorat ecologic de stat din nordul ţării. Potrivit lui, deconspirarea acestei grupări este una fără precedent, în condiţiile în care suspecţii deţin experienţă în contracararea a astfel de ilegalităţi, fapt ce împiedica ca aceştia să fie prinşi.

Bănuiţi ar fi activat în mai multe încăperi clandestine, printre care şi o fabrică de apă minerală, acolo unde se falsifica şi se îmbutelia alcoolul. Astfel, la transportare suspecţii nu dădeau de bănuit că transportă alcool etilic, pentru că acesta este asemănător cu apa minerală. Ruslan Petrusenco, şef de direcţie la Inspectoratul Naţional de Investigaţii, a menţionat că, de asemenea, suspecţii ar fi transportat şi ţigări prin zona verde a frontierei de stat spre Ucraina. Gruparea criminală activa atât în nordul ţării, cât şi în sud.

În cadrul cauzei penale au fost efectuate 75 de percheziţii la domiciliile, birourile, în automobilele suspecţilor, dar şi în locaţiile unde erau comise ilegalităţile. În total, oamenii legii au depistat circa 169 de mii de pachete de ţigări de diferite mărci în valoare de 2 milioane de lei. La fel, au fost depistate 10 tone de alcool etilic şi 2 mii de sticle de votcă, de diferite branduri, în valoare totală de aproape 2 milioane de lei. De asemenea, au fost găsite 2 mii de mărci de acciz falsificate, care urmau a fi aplicate pe alte recipiente cu alcool. În cadrul percheziţiilor au fost depistaţi bani, în diferite valute, în sumă totală de 1,3 milioane de lei, obţinuţi din activitatea infracţională.

Cei 8 suspecţi sunt cercetaţi penal şi riscă până la 15 ani de închisoare.

Sursa:IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *