Social

Poliția de asigurare medicală se scumpește? CNAM vine cu precizări

Polița de asigurare medicală pentru anul viitor ar putea să coste de trei ori mai mult decât în acest an. În 2023, prețul Poliței va fi în mărime de 12636 lei, față de 4 mii cât este în prezent, transmite Realitatea.md.

Această informație se regăsește într-un comunicat de presă al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină (CNAM), care a examinat joi, 1 decembrie, proiectul Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală (FAOAM) pentru anul 2023.

Documentul prevede atât venituri, cât şi cheltuieli în jur de 14 miliarde 139 milioane de lei. În comparaţie cu suma aprobată pentru 2022, este prognozată majorarea veniturilor și a cheltuielilor cu 15,1%.

„Conform proiectului, prima de asigurare medicală obligatorie în formă procentuală din salariu şi din alte recompense va fi păstrată la nivel de 9%. Prima în sumă fixă va constitui 12 636 de lei.”, anunță CNAM.

După ce presa a mediatizat subiectul, CNAM a anunțat că va veni cu explicații în cadrul unei conferințe de presă, pe care o puteți urmări AICI.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *