Actualitate

Poliția dezvăluie cum să-ți protejezi locuința și afacerea de hoți

Pentru prevenirea furturilor din locuinţe, Poliția recomandă:

Adaptați măsurile de siguranţă la tipul de locuinţă şi la valorile care trebuie protejate, astfel încât să nu permiteți infractorilor să speculeze neglijenţa dumneavoastră în a vă securiza casa.

Alegeţi încuietori care sunt prevăzute cu chei ce nu pot fi multiplicate uşor și achiziţionaţi sisteme de închidere/asigurare care să corespundă din punct de vedere al standardelor de securitate.

Nu oferiţi necunoscuţilor informaţii despre bunurile pe care le deţineți sau despre vecini, nici măcar celor care susţin că sunt reprezentanţii unor instituţii, dar nu pot face această dovadă!

Nu permiteţi accesul în locuinţă celor care vin să vă prezinte diverse „promoţii”, în scop caritabil sau pentru sondaje de opinie!

Nu povestiți cunoscuților și nu postați pe reţele de socializare detalii despre plecările mai lungi de acasă.

Pentru efectuarea menajului sau a unor reparaţii, apelaţi la firme autorizate.

Pentru a preveni furturile din societăți comerciale:

Asigurați un iluminat corespunzător pe timp de noapte a uşilor de acces în societăți comerciale! Important: acestea trebuie să aibă sisteme de alarmă, închizători sigure şi grilaje.

Nu păstraţi sume mari de bani în casele de marcat şi nu oferiţi informaţii referitoare la paza societăţii unor persoane necunoscute.

Selectați cu grijă personalul. Nu de puţine ori infractorii acţionează cu sprijinul şi complicitatea personalului ce deserveşte unitatea, nu la întâmplare.

Apelul de urgenţă, prin care ne găsiţi mereu la datorie, este 112!

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *