Internațional

Poliția din Hong Kong demontează baricadele instalate de manifestanţi

Forţele de ordine au început să demonteze baricadele din zona principalului loc de manifestaţie, cartierul Admiralty, luându-i prin surprindere pe manifestanţi, al căror număr a scăzut în cursul nopţii de duminică spre luni.

Zeci de poliţişti şi-au făcut apariţia luni dimineaţa în locurile în care manifestanţi prodemocraţie organizează, de peste două săptămâni, reuniuni care paralizează o parte a marelui centru comercial asiatic.

Poliţiştii, care nu poartă echipament antirevoltă, au fost mobilizaţi în cartierul Admiralty, dar şi în Mongkok, potrivit unor imagini televizate. Manifestanţii, conduşi de mişcări studenţeşti, cer Beijingului garantarea unei democraţii depline pentru fosta colonie britanică.

Mişcarea lor a provocat confruntări cu locuitori din Hong Kong care se opun ocupării străzilor.

În pofida numeroaselor ordine emise de către autorităţi de a se dispersa, manifestanţii s-au instalat ridicând corturi şi duşuri mobile sau organizând seri de dezbateri care au atras mii de persoane în ultimele zile.

După ce opoziţia a fost criticată pentru că a utilizat gaze lacrimogene şi cu piper împotriva manifestanţilor în septembrie, Leung Chun-ying a declarat că, dacă Guvernul va fi nevoit să degajeze locurile ocupate, poliţia "va recurge în mod limitat la forţă".

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *