Politică

Poliția din R. Moldova anunță că știe despre intențiile lui ȘOR și a „Jora” Cavcaliuc de a organiza destabilizări, cu participarea unor „sportivi”

Stimați chișinăuieni, în contextul celor două evenimente care vor avea loc mâine (Târgul produselor agricole și întrunirea anunțată de către un partid politic)vor fi blocate mai multe artere și se va circula cu dificultate. Vă rugăm să vă păstrați calmul și să vă conformați cerințelor agenților de patrulare.

Conform Dispoziției Primăriei mun.Chișinău, în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) va avea loc târgul, iar întrunirea se va desfășura în scuarul Parlamentului, cu deplasare în marș spre locație.

Totodată, vă informăm că Poliția deține informații despre intențiile participanților la întrunire de blocare intenționată a mai multor artere din capitală atât cu corturi, cât și cu mijloace de transport; acțiuni care vor fi documentate nu doar prin prisma blocării intenționate, dar și a altor calificări juridice, pornind de la circumstanțele faptice.

La fel ne este cunoscută informația despre racolarea unor persoane cu constituție sportivă pentru a crea tensiuni și provocări.

Atenționăm organizatorii să nu admită la acțiunea desfășurată persoane cu risc sporit, în stare de ebrietate sau cu fața acoperită, să nu se permită deținerea obiectelor interzise în locurile de desfășurare a întrunirii, or, reiterăm că la întrunirile precedente s-a constatat părăsirea locului de către organizatori, eschivarea de a comunica cu reprezentanții APL și ai Poliției, abandonarea diferitor bunuri la locul întrunirii, etc. Solicităm repetat neadmiterea unor contravenții și infracțiuni în timpul întrunirii și să fie respectată ordinea publică (fără consum de alcool, fumat sau satisfacerea necesităților fiziologice). Amintim asta în contextul în care până în prezent au fost pornite 2 cauze penale și întocmite 242 de procese-verbale contravenționale.

Precizăm că, pe parcursul întrunirii, pentru a nu crea disconfort chișinăuienilor în deplasare, pe întreg tronsonul unde vor avea loc întrunirile va fi asigurată o cale de acces pentru pietoni.

Cu referire la întrunirea de duminica trecută, 16 octombrie, precizăm că au fost ridicate 243 de corturi și alte bunuri aflate la locul acțiunii. La solicitarea Poliției, până la moment nici o persoană nu a venit să-și revendice vreun bun care i-ar aparține. De aceea recomandăm tuturor participanților să poarte responsabilitate pentru bunurile aduse și să nu le lase fără supraveghere, pentru a nu bloca accesul și a deranja celelalte persoane.

Menționăm că forțele de ordine în continuare vor asigura ordinea publică și vor manifesta promptitudine și transparență în procesul de activitate, nu vor da curs provocărilor și vor acționa conform Legislației în vigoare.  Poliția va continua să se ghideze strict de cadrul legal și punctăm că, în conformitate cu Legea 218/2012, până la moment forța fizică și mijloacele speciale nu au fost aplicate.

Toate acțiunile întreprinse de Poliție în contextul întrunirilor care vor avea loc mâine, la nivel național, vor fi relatate și actualizate în permanență pe canalul de telegram al Poliției Republicii Moldova, accesat la link-ul  https://t.me/Politia_Republicii_Moldova

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *