Internațional

Poliția elenă a început în această dimineață să îi evacueze pe imigranții de la granița cu Macedonia

Imigranții s-au instalat luni pe liniile de cale ferată în zona Idomeni după ce au încercat să treacă granița în Macedonia, nemulțumiți de întîrzieri și de restricțiile suplimentare la frontieră.

Poliția elenă și mai multe autobuze goale au intrat în respectiva zonă înainte de zori, potrivit unui martor citat de Reuters. Într-o zonă văzută de pe partea macedoneană a graniței, circa 600 de persoane au fost înconjurate de poliția elenă, a spus martorul citat.

Circa 1.200 de persoane s-ar afla la Idomeni, în mare majoritatea afgani. Mulți dintre ei nu au documente corespunzătoare. Luni s-a produs un blocaj, după ce autoritățile macedonene au cerut documente de călătorie suplimentare, inclusiv pașapoarte, pentru persoanele care intră pe teritoriul Macedoniei.

Unele țări folosite de imigranți pentru a ajunge în țările bogate din nordul Europei impun restricții la frontieră, determinînd statele aflate înaintea lor pe coridorul folosit de imigranți să impună restricții similare de teamă să nu se creeze blocaje pe teritoriul lor.

Însă există îngrijorări în privința a ceea ce s-ar putea întîmpla în Grecia, pe ale cărei insule imigranții continuă să ajungă zilnic venind dinspre Turcia. Marți dimineață, 1.250 de imigranți au ajuns la Atena cu feribotul din trei insule grecești.

Unii dintre ei aveau bilete de autobuz pentru Idomeni, însă nu se știe dacă li se va permite să se pornească mai departe spre nordul țării.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *