Actualitate

Poliția închide și sigilează toate cazinourile din ţară

Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de Ministrul de Interne, Alexandru Jizdan.

În operațiunea respectivă sunt implicați circa 1000 de polițiști care vor închide toate cele 320 de cazinouri care activează azi în Republica Moldova, scrie deschide.md.

Acţiunile de suspendare sunt cauza multiplelor încălcări constatate în cadrul controlului efectuat de Inspecţia Financiară din subordinea Ministerului Finanţelor şi a investigaţiilor efectuate de Procuratura Anticorupţie în comun cu Centrul National Anticorupţie.

Printre încălcările constatate se numără fraudarea sistemului electronic "e-licentiere" ceea ce dus la un prejudiciu proporţii deosebit de mari, bugetului de stat.

„Acţiunile Camerei de Licenţiere sunt în strictă corespundere cu prevederile legislaţiei in vigoare şi Camera de Licentiere, angajaţii acesteia vor depune toată diligenţa pentru buna cooperare cu organele de drept pentru desfăşurarea bunei investigaţii şi inlăturarea neconformităţilor în termeni restrinşi", se arată în comunicatul Camerei de Licențiere.

Reamintim că cinci angajaţi ai Camerei de Licenţiere de Stat au fost reţinuţi, sâmbătă în urma unei operaţiuni desfăşurate de către procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA.

Funcţionarii, printre care directorul-adjunct al instituţiei, sunt bănuiţi de comiterea unui şir de fraude privind eliberarea sau prelungirea licenţelor pentru agenţii economici, care prestează servicii în domeniul jocurilor de noroc, fapt ce a cauzat prejudicii de 15 000 000 de lei bugetului de stat.

Redacția Deschide.MD a obținut primele imagini confirmative ale operațiunii pe care o desfășoară acum poliția.

Sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *