Ultima oră

Poliţia Rutieră: Focşa a refuzat să treacă testul de alcoolemie, susţinând că nu era la volan

Astfel, potrivit PR, consilierul ministrului Culturii, Dumitru Acriş a fost oprit în trafic pe 6 ianuarie la ora 23:10, la intersecţia străzilor V. Micle şi V. Alecsandri. El conducea un autoturism de model Renault Megane. Inspectorul Poliţiei Rutiere a constatat un comportament neadecvat al conducătorului auto şi a sesizat un miros puternic de alcool. Dumitru Acriş a fost însoţit la sediul punctului medical de pe strada Tiraspol nr. 11, pentru a fi supus testelor de alcoolemie. Proba la aerul expirat a demonstrat că şoferul era în stare de ebrietate.

Dacă va fi găsit vinovat, Dumitru Acriş riscă o pedeapsă contravenţională cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pentru o perioadă de trei ani. În cazul în care se va constata că avea un grad avansat de alcoolemie, consilierul riscă să achite o amendă de la 8 mii până la 10 mii de lei cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe o perioadă de la trei la cinci ani.

În comunicatul PR se mai menţionează că ministrul Culturii Boris Focşa s-a prezentat de sine stătător la sediul punctului medical în jurul orei 03.00, în noaptea zilei de 7 ianuarie. Ministrul a dorit să se informeze despre cazul lui Dumitru Acriş. Colaboratorul PR a sesizat un miros de alcool şi i-a solicitat ministrului să treacă testul de alcoolemie. Boris Focşa a refuzat iniţial, menţionând că nu se afla la volanul maşinii. Ulterior, ministrul a recunoscut faptul că a consumat băuturi alcoolice şi a fost de acord să treacă testul. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *