Social

Poliția va avea noi instrumente să ceară mită! Mașinile IGP – doate cu dispozitive de semnalizare luminoasă și sonoră speciale ascunse

Vehiculele cu regim prioritar de circulație ale Inspectoratului General al Poliției (IGP) vor fi dotate cu dispozitive de semnalizare luminoasă și sonoră speciale, care nu vor fi vizibile în exterior, o astfel de decizie a fost aprobată de Guvern, la propunerea Ministerului Afacerilor Interne, pentru a permite vehiculelor IGP să rămână neobservate în traficul rutier și să le ofere șanse sporite „bravilor” polițiști să estorcheze mită de la șoferi.

Pe partea exterioară a acestor vehicule nu vor mai fi aplicate schemele color-grafice, marcajele de identificare și inscripțiile informaționale speciale. În acest mod, autorii faptelor ilegale vor putea fi prinși cu ușurință în flagrant sau reținuți, fără a cunoaște că, în apropierea lor, se află reprezentanții organelor de drept, declară autoritățile.

Modificările în forma de echipare exterioară este necesară pentru ca vehiculele IGP să corespundă măsurilor moderne de prevenire și contracarare a terorismului, dar și a altor genuri de infracțiuni care prezintă pericol social sporit.

Astfel, potrivit noilor prevederi, polițiștii dotați cu asemenea vehicule vor putea reacționa și interveni imediat la solicitarea subdiviziunilor care au nevoie de ajutor în situații de urgență.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *