CSI / Rusia

Politica lui Putin ieftineşte vacanţele în destinaţiile de vară preferate de români

"Un număr mare de ruşi au renunţat la vacanţele în străinătate în acest an, atât din cauza situaţiei politice, cât şi a crizei economice prin care trece ţara. Rubla s-a devalorizat puternic, economia este în regres, iar când lucrurile merg prost oamenii renunţă la vacanţe", a spus Burcea, care vizitează în această perioadă mai multe ţări europene pentru a reînnoi contractele cu hotelurile cu care colaborează agenţia pe care o conduce.

El a afirmat că toată aceată situaţie, la care se adaugă şi conflictul din estul Ucrainei, face ca şi alţi turişti din fostele ţări sovietice să renunţe la un sejur de vară în străinătate.

În acest context, a adăugat Burcea, hotelierii din ţările care au pierdut cei mai mulţi turişti ruşi, printre care Turcia, Grecia şi Bulgaria, au fost nevoiţi să păstreze tarifele de anul trecut sau chiar să le scadă cu câteva procente, în încercarea de a atrage alţi turişti, cu care să compenseze lipsa ruşilor. În plus, aceştia vin cu oferte speciale din ce în ce mai diverse, încercând să crească atractivitatea destinaţiilor.

"Aceste ţări sunt preferate şi de turiştii români pentru vacanţele de vară. De aceea, putem spune că politica lui Putin, care a generat situaţia din Rusia şi din zonă, ieftineşte vacanţele şi pentru turiştii români", a adăugat Burcea.

Şeful Paralela 45 spune că o destinaţie tot mai căutată de români pentru vară, în afara Turciei, Greciei şi Bulgariei, este Spania, agenţiile româneşti operând mai multe chartere săptămânale către staţiunile de pe litoral din această ţară.

Paralela 45, una dintre cele mai mari agenţii de turism din România, a încheiat anul trecut cu afaceri de 40 de milioane de euro. Pentru anul în curs, agenţia şi-a propus să atingă un volum al afacerilor de peste 45 de milioane de euro. Firma deţine o reţea naţională formată din 35 de agenţii şi aproape 200 de angajaţi.

Paralela 45 concurează pe piaţa românească, printre altele, cu Christian Tour, Eximtur, Mareea, Perfect Tour şi Happy Tour.
sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *