Bună Dimineața

Politica moldovenească prinsă între chiloți și cursul european

În timp ce moldovenii, naivi sau optimiști, încă mai speră că din Parlament va fi pornit mecanismul ce va pune Moldova în mișcare, aleșii noștri socialiști „transpiră” muncind.

Se pare că în politică, ca și în artă, este nevoie de inspirație, iar muza este un strict necesar. Zilele trecute, în timp ce în cadrul ședinței Parlamentului se discutau proiecte de lege și o serie de probleme cu care se confruntă țara noastră, deputatul socialist Oleg Savva a fost surprins de un fotograf în timp ce studia cu mare atenție ultimele postări de pe Facebook. Acesta s-a arătat plictisit de cele discutate de colegii săi și, și-a concentrate atenția pe imagini cu fete ușor dezgolite.

Pozele cu deputatul plictisit, care se uita pe internet la fete sexy și care ridică în fiecare lună un salariu de aproximativ de 12 mii de lei, a stârnit furia internaților care s-au revoltat că politicianul parazitează pe spatele cetățenilor. Mai mult, aceștia au menționat că deputatul se informa cu privire la românca ce și-a vândut virginitatea pe internet pentru aproximativ două milioane de dolari.

Pentru o mica comparație: salariul mediu al unui ajutor de educator este de 1,575 MDL (în medie 10 ore de lucru/zi), al unui bucătar constituie 1,200 MDL (7 ore de lucru/zi), iar al unui ajutor de bucătar – 1,100 MDL (6 ore de lucru/zi, cu începere de la 5 dimineața). Aceste salarii nu acoperă nici minimul de existență de 1.813 MDL (2016), reprezintă 30 % din salariul mediu pe economie (4,613 MDL/2015), și doar 15% din salariul stabilit pentru un trai decent (9,124 MDL/2015).

Angajații de mai sus, chiar dacă ridică lunar un salariu ușor peste o mie de lei, nu stau, domnule Savva, să își omoare timpul pe rețele de socializare. Acești oameni au în grijă mii de copii, care sunt viitorul țării, voturile cărora voi, politicienii le vânați însetați. Nu vă pasă de acești prichindei și ce educație primesc. Nu vă pasă de bătrânii din țară care au ajuns să își aștepte moartea că nu mai pot trăi în umilință. Dar oare de ce mai avem nevoie de voi în fruntea țării? Bine, trecem peste faptul că ne furați și ne faceți de rușine peste hotare, că guvernați cu lehamite și votați legi proaste cu ochii închiși.

În timp ce Parlamentul nostru se transformă într-un dezmăț, politicienii europeni continuă să transmită că susțin cursul european al R. Moldova. Recent, oficialii din Luxemburg au menționat că încurajează țara noastră să realizeze reformele pentru alinierea la standardele europene. „Vă dorim curaj, răbdare și motivare, să vă urmați parcursul european”.

Dar oare aleșii noștri pot urma cursul european fără inspirație și motivare? Imposibil. Conexiune la internet să fie că vine și inspirația și motivarea și … și uite așa trece o ședință a Parlamentului… iar salariul ajunge în cont și fără prea mult efort intelectual.

Orice mesaj către politicieni este fără vreun rost. Ei eu urechi să audă și ochi să vadă doar când se dă startul campaniei electorale. Se fac comod în fotoliile din piele și „guvernează”. Mai bine, mai prost, de… după cum îi duce capul.

Vrem să mișcăm Moldova înainte? Să o urnim din loc? N-ai frate cu cine… n-ai…

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *