Politică

Politician român: Cu un partid nou, Maia Sandu a reușit să mobilizeze oamenii să voteze

"Este foarte important ca România să încurajeze procesul democratic din Republica Moldova. România s-a dus cu bani către Republica Moldova, asta este un lucru bun, însă nu s-a dus cu sprijinirea acelor inițiative locale, fie că este presă independentă, fie că este vorba de ONG locale care să lupte pentru democrație în Republica Moldova. Asta este un lucru pe care trebuie să-l facem împreună cu ajutorul financiar pe care este bine să-l continue", a afirmat Nicușor Dan, la Realitatea Tv.

El a spus că o felicită pe Maia Sandu că, în ciuda unor resurse financiare infime, a reușit, cu un partid nou care este asemănător cu USR, să mobilizeze oamenii și să îi facă să iasă să voteze.

"Cu toate că rezultatul nu ne place și ne îngrijorează, vreau să o felicit pe Maia Sandu pentru că este remarcabil ce a reușit să facă. Am fost la Chișinău și am văzut-o acum o lună când strângeam semnături de la românii din afară și resursele lor financiare cu care erau în campanie erau infime. Și în ciuda acestor resurse, au reușit să mobilizeze oamenii și să îi facă să iasă să voteze. E remarcabil că a făcut asta cu un partid nou care este foarte asemănător cu USR", a adăugat liderul USR.

Potrivit lui Nicușor Dan, miza adevărată pentru Republica Moldova sunt alegerile parlamentare.

"Miza adevărată sunt alegerile parlamentare, fie că ele vor fi în 2018, fie că vom avea alegeri anticipate. Acolo este foarte important ca partidele pro-europene să câștige. Faptul că Maia Sandu a reușit să facă 48% în turul II aduce în prim planul politicii din Republica Moldova partidul pe care ea l-a construit și care poate să fie un element important în alegerile parlamentare", a mai apreciat Nicușor Dan.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *