Bună Dimineața

Politicienii rânjesc în poze, noi ne strângem părinții în brațe și plecăm din țară

Însă realitatea nu este nici pe departe așa. La doar 26 de ani, obosit și fără vreo speranță în ziua de mâine, tânărul a decis că nu mai are puteri să lupte. Să lupte pentru a-și ajuta părinții să plătească în fiecare lună facturile, să lupte pentru a avea un loc de muncă bine plătit la el în țară, să lupte pentru a-și crea un viitor și a-și întemeia o familie acasă.

Acest caz nu este unic. Faptul că pleacă lumea din țară, nu este nici pe depate o noutate. Bătrânii oftează că rămân singuri, părinții plâng pe la porți de dorul odraslelor, copiii cresc ca buruienile, lipsiți de dragoste și grijă, iar dragii noștri politicieni susțin că ”au luat cunoștință de cauză și urmează să implementeze o serie de reforme care ar facilitate readucerea în țară a moldovenilor plecați peste hotare”. Vis nu alta. Politicienii noștri visează cu ochii deschiși, visează chiar și atunci când muncesc tare, dar tare din greu și cu multă dăruire.
Ei discută, noi plecăm. Ei se întâlnesc la reuniuni pentru a-și da mâna în pozele pentru jurnaliști, noi ne strângem în brațe părinții pentru a le duce dorul de acum încolo.

Ce stiu străinii, care s-au împrietenit cu moldovenii ce și-au găsit refugiu la ei în țară, despre R. Moldova? Că este o țară pustie, ca un deșert, unde politicienii se plimbă disperați nu pentru a căuta apă, ci, în campanii electorale – voturi, iar în rest, proțți care să muncească și să le bage miliarde în buzunare.

P.S: Domnilor politicieni ce ați fost aleși, corect sau prin alegeri fraudate, toate trec, chiar și pietrele sunt mânate într-un final de apa curgătoare a unui râu. Mai devreme sau mai târziu Moldova va ieși din chinul și bătaia asta de joc. Cei vârstnici azi nu vor apuca să vadă cum vinovații pentru bătrânețile lor de coșmar sunt trași la răspundere. Dar nepoții, străneponii vor prinde acea zi. Oare Ceaușescu a visat că va raspunde în fața poporului? Iar de Filat nici nu pomenim, căci el sigur nu a visat că după funcția de premier, deputat, om politic cunoscut în toată lumea, va ajunge un bătrân ascuns în spatele unor gratii.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *