Social

„Politicienii se luptă pentru putere, iar noi suferim din cauza asta”

Ei nu sunt subiect de titluri bombastice în presă, dar asta nu înseamnă că nu au nimic de spus. Așadar, continuăm rubrica dedicată oamenilor de rând și gândurilor ce-i frământă.

Constantin Pârău, 57 de ani, antreprenor din Chișinău

„Eu fac business în Capitală. Am o parcare auto în sectorul Botanica. În Moldova, nu este ușor să ai o afacere. Mulți încearcă să-ți pună bețe în roate. Timp de patru ani de când mă ocup cu aceasta, au fost diferite presiuni, toți vor să se îmbogățească pe spatele altora. Chiar și în așa condiții, nu vreau să plec din țara mea. Cât de grea ar fi viața acasă, dar peste hotare nimeni nu te așteaptă cu brațele deschise. Unde te-ai duce, ești privit ca străin. Aici, de bine, de rău, am pâine pe masă, dar acolo nici nu știi ce te așteaptă”.

„Avem multe neajunsuri. Am fost recent la spital și peste tot se cer bani. Chiar dacă am poliță de asigurare, nimeni nu se uită la dânsa. Este multă sărăcie în Moldova noastră. Nu-i ușor să trăiești când lucrurile merg atât de prost și nimeni nu face nimic ca să le schimbe. Nu-i judec pe cei care aleg să-și caute fericirea în altă parte. Din cauza acestui haos, acum un an, soția mea a plecat în Italia. Tot acolo trăiește și unicul nostru băiat, împreună cu familia. N-am încercat să-i țin acasă. Omul când vrea să plece, nu-l poți opri. Aceasta a fost alegerea lor, o respect și mergem înainte. Păstrăm legătura, vorbim la telefon, dar oricum comunicarea la distanță schimbă un pic lucrurile. Vin sărbătorile și o să fiu singur, e greu, dar aceasta este realitatea în care trăim și trebuie să ne adaptăm la fiecare situație.”

„Acum pe mine mă îngrijorează un singur lucru – situația politică din țară. Politicienii luptă pentru putere, se murdăresc unii pe alții, iar noi, oamenii simpli, suferim din cauza asta. Eu m-am născut în satul Lăpușna, localitate de unde este și Vlad Filat. Casa lui era la câțiva metri de casa mea. Lumea zice că el este la închisoare, dar eu nu cred. Tot ce se petrece acum e foarte straniu…”

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *