ActualitateExterne

POLITICO dezvăluie un posibil portofoliu primit de România la Comisia Europeană

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat recent că propunerea României pentru funcţia de comisar european este Roxana Mînzatu.

Publicația POLITICO susține că Mînzatu ar putea să primească portofoliul de la Comisia pentru Locuri de muncă, Drepturi sociale și Locuințe. Inițial se zvonea că Roxana Mînzatu ar putea să primească postul de comisar european pentru Coeziune. Publicația susține că se bazează în previziunea sa pe zeci de conversații cu oficiali ai Comisiei Europene, Parlamentului European și Consiliului European, precum și cu oficiali din diferite capitale europene.

Argumentele invocate de POLITICO?

„De ce? Portofoliile locuințelor și drepturilor sociale vor merge la un socialist – un semn al includerii de către centru-stânga a problemelor ca elemente principale în manifestul lor electoral.

Având în vedere numărul limitat de candidați socialiști, Mînzatu ar putea ajunge în acest post, răsplătind România pentru trecerea de la un candidat bărbat la o femeie (venind cu un ajutor pentru von der Leyen .să se îndrepte spre obiectivul ei de a avea o Comisie echilibrată din punct de vedere al genului).

Rolul său de fost ministru al Fondurilor Europene a atins mai multe domenii de politică.

O alternativă ar putea fi un portofoliu mai antreprenorial sau mai economic”, scrie POLITICO.

Ce urmează?

Desigur, puzzle-ul este departe de a fi terminat și va rămâne în schimbare până în ultimul moment.

Anunțul final este programat pentru miercuri, deși nimic nu este bătut în cuie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *