Externe

Politico: Ministerul Apărării din SUA nu crede că armata ucraineană poate recupera Crimeea pe termen scurt

Ministerul Apărării din SUA nu crede că Ucraina îşi poate atinge obiectivele şi să recupereze pe termen scurt peninsula Crimeea, ocupată de Rusia din 2014, a informat joi publicaţia americană Politico.

Jurnaliștii de la Politico notează că reprezentanţii Pentagonului au comunicat aceste concluzii legiuitorilor americani într-o reuniune secretă de informare. De asemenea, publicaţia mai scrie că este posibil ca aceste informaţii să nu fie pe placul Ucrainei, care vrea să recupereze Crimeea cât mai repede cu putinţă.

La reuniune au participat patru înalţi funcţionari de la Ministerul Apărării american şi congresmeni din Comisia pentru serviciile armate a Camerei Reprezentanţilor. Deocamdată, nu este clar care a fost firul logic prin care funcţionarii americani au ajuns la această concluzie, menţionează Politico, deşi „indicaţia a fost clară” pe această temă:

„Pentagonul nu crede că Ucraina are capacitatea – sau ar putea avea în curând capacitatea – de a obliga trupele ruse să iasă din peninsula pe care Moscova a capturat-o acum aproape un deceniu”.

Sursa ciktată aminteşte că evaluarea acestor funcţionari coincide cu declaraţiile făcute recent de generalul american Mark Milley, şeful Statului Major Comun.

„Susţin în continuare că pentru acest an va fi foarte, foarte greu ca forţele ruse să fie respinse din punct de vedere militar de peste tot, de pe fiecare centimetru din Ucraina şi din (teritorii din) Ucraina ocupate de Rusia”, a declarat Milley la o reuniune oficială.

„Asta nu înseamnă că nu se poate întâmpla. Dar va fi foarte, foarte dificil”, a mai adăugat el.

Menționăm că forţele ruse ocupă Crimeea din 2014, an în care Moscova a anexat ilegal peninsula, aceasta fiind împânzită acum cu sisteme de apărare antiaeriană şi zeci de mii de soldaţi ruşi. Multe dintre aceste forţe de infanterie sunt protejate de tranşee fortificate care se extind de-a lungul a sute de kilometri şi se află faţă în faţă cu trupele ucrainene de-a lungul fluviului Nipru, explică Politico.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Ukrainienii nu vor putea sa recapete Crimeia
    prea curind , dar nici rușii nu vor fi prea fericiti aici . Din cind in cînd va veni cite o drona in vizita ,fie la Sevastopol fie pe cite un vapor la M. Neagră. ,etc Krimeia va fi independenta , nici a rusilor si nici a ucrainienilor ! Vor reveni tătarii cu sprijinul Turciei ! Rusia va fi destrămata in final . Putin este trimisul Domnului pt destramarea imperiului răului !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *